Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Dva brodoloma u dva dana u Brazilu: Umrlo više od 40 ljudi

Vlasti države Pare objavile su da je broj mrtvih u brodolomu na rijeci Xinguu porastao na 19. Na brodu je bilo 49 ljudi. Dvadeset tri osobe su spašene, a nastavlja se potraga za sedmero nestalih

U dvama brodolomima u Brazilu u dva dana poginula je najmanje 41 osoba, pri čemu su u potonuću trajekta sa 130 ljudi u četvrtak u saveznoj državi Bahiji život izgubile 22 osobe.

U brodolomu koji se u utorak navečer dogodio na rijeci Xingu, u saveznoj državi Pari, poginulo je 19 ljudi, navodi se u najnovijem izvješću mjesnih vlasti.

"U ovoj fazi potrage možemo potvrditi da su 22 osobe poginule", rekao je za AFP zapovjednik Flavio Almeida, glasnogovornik brazilske mornarice, u vezi s brodolomom koji se dogodio u četvrtak.

"Pronašli smo 21 preživjelu osobu, ali mnoge su preuzeli civilni brodovi", dodao je, rekavši da u potrazi sudjeluje 126 vojnika.

Nesreća se dogodila u četvrtak ujutro dok je trajekt plovio iz Salvadora, glavnog grada države Bahije u Mar Grande, na susjednom otoku Itaparici, priopćile su sigurnosne službe.

Mornarica je objavila da je na trajektu bilo 129 putnika i četiri člana posade, a kapacitet mu je bio 160 ljudi.

Vlasti države Pare objavile su u četvrtak ujutro da je broj mrtvih u brodolomu na rijeci Xinguu porastao na 19. Na brodu je bilo 49 ljudi.

Dvadeset tri osobe su spašene, a nastavlja se potraga za sedmero nestalih.

Komentiraj, znaš da želiš!