Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Dva dana nakon razbojstva bjegunac ušetao u banku?

None Foto: Goran Jakuš 3

Pri pokušaju pljačke Getroa, zaštitari su jednog razbojnika ubili, a drugog ranili. Nakon dva dana odbjegli Željko Vrbat (40) platio je kredit u banci

Dok policija traga za Željkom Vrbatom (40), kojeg sumnjiče da je sudjelovao u pokušaju krvave pljačke u Getrou, odbjegli razbojnik obavlja svoje bankarske poslove. Dva dana nakon što je izbjegao metak zaštitara Sokola Marića, Vrbat je bio u Banco Popolare. Kako tvrdi naš čitatelj, bjegunac je u četvrtak poslijepodne ušetao u jednu od bankinih poslovnica u Zagrebu.
- Zatvorio je neki račun, odnosno platio 20.000 kuna kredita i otišao - prepričao nam je izvor.
Kako njegovu fotografiju policija nije objavila, djelatnice na šalteru nisu ga odmah prepoznale. Tek kad je izašao iz banke, jednoj od njih se ime učinilo poznatim. S obzirom na to da su mediji objavili da je bjegunac invalid, da su mu oduzete desna ruka i lijeva noga te da šepa, shvatile su da im je u banci bio razbojnik. Banka je alarmirala policiju, no bilo je kasno. O Vrbatovu pohodu u banku u policiji u petak nisu željeli razgovarati. Našu informaciju nisu demantirali, samo nam je policijski izvor izjavio da ne može ništa reći. Ni u banci nisu bili rječitiji. Saslušali su nas te zatražili upit mailom. Za samo 18 minuta, dobili smo odgovor. Pozvali su se na obvezu čuvanja bankarske tajne te da na pitanje ne mogu odgovoriti. Uz posljednji pokušaj pljačke Getroa, Vrbat ima još šest kaznenih djela.

Komentari (38)
  • Dajte,kaj ne vidite da kenjaju.Stave upitnik na kraju da se ograde i pisu ovakve neistine.Najbolje da lopovcina jos ceka u rvackoj da ga uhvate,koje smijesne novine.Je,i na placu ga je vidjela Jadranka Puz i njena sestra Barica.:)

    7. 12. 2007,   23:06
  • udrugabu,u pravu si.Banke su legalni lihvari.A da ne pricam o javnim biljeznicima.

    7. 12. 2007,   23:08
  • ...jedan pametni Amerikanac je kazao\" Šta je pljačka banke u usporedbi sa njenim osnivanjem\"...ono što jedan pljačkaš pokrade u banci je sitnica u usporedbi koliko nas banke pljačkaju, ali oni su izborili pravo da njihova pljačka bude legalna...

    7. 12. 2007,   22:27