Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Nakon što je Rex uginuo: DVD Karlovac sada ima novog psa

None Foto: Facebook

Nakon što je njihov pas Rex tragično pretučen danas im je obitelj Vidović donirala kujicu staru dva i pol mjeseca. Za sada nema ime, ali belgijska ovčarka postati će njihov novi vatrogasni potražni pas.

- Zahvaljujemo na donaciji psa obitelji Josipu i Tei Vidović. Kujica je stara 2,5 mjeseca i za sada nema ime, rekao je zapovjednik DVD-a Karlovac Dražen Petrić Beli koji je tako na društvenoj mreži najavio dolazak novog člana u vatrogasno društvo. Kujicu će trenirati da postane novi potražni pas nakon što je njihov pas Rex krajem sedmog mjeseca netko pretukao metalnom palicom.

NIJE IZDRŽAO, UGINUO OD STRESA 'Bio je beba kad je došao, a ime je dobio po inspektoru Rexu...'

Podsjetimo, dok je njegov vlasnik Dejan Ranitović, također član DVD-a Karlovac, bio na poslu, nepoznati lopovi pokušali su mu provaliti u kuću. Napadači ipak nisu računali da će im put prepriječiti 15-mjesečni njemački ovčar. Pretučenog ga je pronašla supruga vatrogasca.

Foto: Facebook/PIXSELL/Reuters

Odmah su pošli veterinaru gdje je Rex primio infuziju i bio pod jakim sedativima. Nije se mogao niti kretati.Nekoliko dana kasnije počele su stizati ohrabrujuće vijesti. Rex se počeo oporavljati i počeo je pomalo i hodati, ali nažalost, hrabri pas nije izdržao. Vikend nakon napad dobio je moždani udar i uginuo, a tužne vijest objavio je njegov vlasnik na društvenoj mreži i ujedno zahvalio svima na podršci. 

NIJE IZDRŽAO Tužno! Uginuo potražni pas Rex kojeg su istukli palicama...

Belgijska ovčarka malinois koja je sada donirana članovima DVD-a Karlovac ponovno će morati trenirati kako bi postala njihov novi vatrogasni potražni pas ali veoma su zahvalni te se nadaju kako će se kujica brzo priviknuti. 

Tema: Hrvatska

Komentari (15)
  • Vise srece nego li je imao njezin prethodnik Rex i ako te slucajno bude htio netko tuci pajserom - scepaj ga za grkljan i ne pustaj tako dugo dok osjecas da dise..

    8. 8. 2019,   21:25
  • Konačno lijepa vijest danas. Bravo! Nek bude dobar za dobre, a opasan za zločeste ljude!

    8. 8. 2019,   21:45
  • Super. To je predivno. Hvala obitelj Vidović. Poz iz Pule.

    8. 8. 2019,   21:52