Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Dvodnevni štrajk u Lufthansi će pogoditi 180 tisuća putnika

None Foto: Kai Pfaffenbach/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

U četvrtak bi trebalo biti otkazano 700 letova, a u petak još 600. Lufthansa je pokušala osporiti zakonitost štrajka, ali je sud u Frankfurtu u srijedu donio odluku da se štrajk može održati

Dvodnevni štrajk kabinskog osoblja zrakoplovne tvrtke Lufthanse počeo je u četvrtak, a očekuje se da će ukupno biti otkazano oko 1300 letova kojima je trebalo putovati 180 tisuća putnika.

U četvrtak bi trebalo biti otkazano 700 letova, a u petak još 600. Lufthansa je pokušala osporiti zakonitost štrajka, ali je sud u Frankfurtu u srijedu donio odluku da se štrajk može održati.

Zagreb: Nastavljaju se pregovori sindikata i Vlade o koeficijentima u obrazovanju NAZIRE SE KRAJ? 'Štrajk ide dalje, a prijedloge Vlade će razmotriti zaposleni'

Štrajk je organizirao sindikat Ufo, koji traži veće plaće i bolje radne uvjete za oko 21 tisuću Lufthansinih stjuarda i stjuardesa.

Otkazana je većina Lufthansinih letova iz Njemačke, uključujući i brojne interkontinentalne letove iz Frankfurta i Münchena.

Zrakoplovne tvrtke u vlasništvu Lufthanse - Swiss, Austrian, Edelweiss i Brussels Airlines - neće biti pogođene štrajkom.

 

Komentiraj, znaš da želiš!