Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Dvojac poticao kriminalce iz BiH da zapale i unište BMW

None Foto: Davor Puklavec/Pixsell 3

Boris Pajić i Branko Brajković, kriminalci iz BiH, u srpnju ove godine zapalili su BMW na zagrebačkim Vrbanima. Potaknuli su ih Pavle Darojković i Marko Perković

Pavle Darojković (41) i Marko Perković osumnjičeni su da su dvojicu kriminalaca iz BiH Borisa Pajića (36) i Branka Brajkovića (28) potaknuli da u srpnju na zagrebačkim Vrbanima zapale BMW peticu koji je koristio mladić (19).

Kako ne bi mogao ponoviti nedjelo Darojković je na mjesec dana završio u istražnom zatvoru dok je Perković trenutačno nedostupan policiji.

Pajić i Brajković, koji su uhićeni nedugo nakon paljevine, u istrazi su opisali kako su zapalili auto

Kada su iz BiH došli u Zagreb, na benzinskoj postaji kupili su benzin. Došavši 14. srpnja u 1 sat u Palinovečku na Vrbane jedan je čekićem razbio stakla na autu, a drugi ga je polio benzinom. Potom su u BMW ubacili zapaljeni papir, a jedan je i pucao u automobil. Nakon toga su pobjegli, no ubrzo su uhićeni na Slavonskoj aveniji. 

U obrani su naveli su da ih je za posao angažirao čovjek iz BiH čije ime nisu htjeli odati jer je, tvrdili su, riječ o opasnom čovjeku. 

Jedna od pretpostavki bila je da su paljenjem auta zbog neriješenih računa, najvjerojatnije, željeli osvetiti ocu vlasnika zapaljenog automobila. No, je li ta pretpostavka točna te tko je krajnji naručitelj paljevine pokušat će se utvrditi daljnjom istragom.

Komentari (9)
  • u pritvoru da nebi ponovili djelo pa nisu tolke budale da 2 puta isti auto zapale hahaha xDD

    16. 9. 2014,   00:27
  • Kako su ti likovi uopće ušli u RH? Da se ne radi o tzv. mekoj granici?

    16. 9. 2014,   12:36
  • Ubili su boga u tom BMW-u, još su i pucali na njega. Dobro da ga nisu još i zašamarali.

    16. 9. 2014,   12:34