Obavijesti

News

Komentari 2

Dvoje kineza u prtljažniku ilegalno pokušali prijeći granicu

Dvoje kineza u prtljažniku ilegalno pokušali prijeći granicu
1

Kineskinja i njen sunarodnjak iz Srbije ilegalno su prešli granicu u prtljažniku automobila. Uhvatili su ih tek na granici sa Slovenijom, a policiji su otkrili da su htjeli doći do Italije

VIDEO

Kineskinja Yinxiong Han koja je sa sunarodnjakom Lyu Xiucou u prtljažniku automobila ilegalno ušla u Hrvatsku iz Srbije da bi bili otkriveni tek pred ulaskom u Sloveniju, prebačena je u Prihvatni centar za strance do provođenja odluke o protjerivanju u Kinu ili, uz njen pristanak, u neku drugu zemlju.

Odlukom Upravnog suda u Zagrebu potvrđeno je rješenje Postaje granične policije Bregana o protjerivanju Kineskinje koja je, kako se ističe u sudskoj odluci, 'preko nepoznatog graničnog prijelaza' 27. prosinca oko 13 sati sa svojim sunarodnjakom u prtljažniku osobnog vozila ilegalno ušla iz Srbije u Hrvatsku.

Kako se ističe, istog su dana nakon nekoliko sati vožnje stigli na nepoznato mjesto u Hrvatskoj gdje su ih čekala dva vozača nakon čega su ušli u prtljažnik, prema svemu sudeći, drugog automobila i nastavili putovanje do granice sa Slovenijom gdje ih je na Bregani oko 19 sati zaustavio i u prtljažniku pronašao hrvatski policajac.

Tijekom saslušanja utvrđeno je da je kineska državljanka još krajem listopada prošle godine došla u Beograd gdje je sa svojim 'agentom' dogovorila prebacivanje u Italiju preko Hrvatske. Taj 'aranžman' trebao je biti plaćen nakon dolaska u Italiju, a prilikom policijskog privođenja ustanovljeno je da kod sebe ima samo 20 eura.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kako u policiji ističu, 'individualnom procjenom u skladu s pravilom razmjernosti' utvrđeno je da se boravak do njezinog prisilnog udaljenja iz Hrvatske ne može osigurati primjenom blažih mjera – pologom isprava ili putnih karata i financijskih sredstava te joj je u svrhu ograničenja slobode kretanja do protjerivanja bio određen smještaj u Prihvatnom centru za strance na najkraće moguće vrijeme, a najduže do jednog mjeseca.

'Imajući u u vidu da je državnu granicu prešla nezakonito sakrivena u prtljažniku automobila, ocijenjeno je da se pologom putne isprave ne bi postigla svrha, jer navedeno strankinju ne bi spriječilo u ponovnom pokušaju nezakonitog prelaska granice s namjerom odlaska u Italiju', ističe se u rješenju. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja
LOV NA 76 POTPISA

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja

Plus+ SDP sada predlaže vladu od godinu dana koja bi okupila cijelu oporbu. HDZ-ove pregovore s DP-om će voditi Medved. Most i Možemo za manjinske vlade, ali jedni sa drugima ne mogu
VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku
STOP ZA MILANOVIĆA

VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku

Na Ustavnom sudu se raspravljalo o načinu na koji se predsjednik RH Zoran Milanović angažirao u izbornoj kampanji