Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Dvojica iz BiH pokušala iz Crne Gore prošvercati 17 migranata

Po priopćenju iz Granične policije BiH, pripadnici njihove postrojbe iz Trebinja otkrili su skupinu migranata graničnom kontrolom dvaju vozila,  Golfa i Audija, bosanskohercegovačkih prometnih oznaka

Pripadnici Granične policije Bosne i Hercegovine uhitili su dvojicu svojih državljana i spriječili krijumčarenje 17 osoba afroazijskog podrijetla iz Crne Gore u na području Gacka u Hercegovini, izvijestili su u utorak iz te policijske agencije.

Po priopćenju iz Granične policije BiH, pripadnici njihove postrojbe iz Trebinja otkrili su skupinu migranata graničnom kontrolom dvaju vozila,  Golfa i Audija, bosanskohercegovačkih prometnih oznaka.

Druga je skupina uočena nadzorom granice, navodi se u priopćenju.

Zbog postojanja sumnje da su počinili kazneno djelo „krijumčarenja ljudi“,  po nalogu državnog odvjetnika, uhićeni su vozači A. S. (1992.) i E. K. (1975.), državljani BiH.

Vozilo i drugi dokazni materijali su privremeno oduzeti, a izvještaj o počinjenom kaznenom djelu bit će dostavljen Državnom odvjetništvu BiH, precizira Granična policija BiH. 

Ilegalni migranti nisu posjedovali identifikacijske dokumente, a u razgovoru su kazali da dolaze iz Iraka.

Predani su pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH.

BiH se od početka 2018. suočava s valom migranata koji pokušavaju ući u Hrvatsku i preko nje u zapadne zemlje Europske unije. U prva dva mjeseca zabilježeno je dvostruko povećanje dolazaka broja migranata u odnosu na isto razdoblje 2018. 

Vlasti BiH nisu isključile mogućnost hermetičkog zatvaranja granice u slučaju da to isto poduzmu zemlje Europske unije.

Komentiraj, znaš da želiš!