Obavijesti

News

Komentari 57

Znatno više poginulih na cesti: Uzroci - alkohol, droge i brzina

Znatno više poginulih  na cesti: Uzroci - alkohol, droge i brzina

Nakon višegodišnjeg pozitivnog trenda smanjenja broja smrtno stradalih u prometu ove je godine na zagrebačkom području došlo do znatnog pogoršanja statistike

VIDEO

Nakon višegodišnjeg pozitivnog trenda smanjenja broja smrtno stradalih u prometu ove je godine na zagrebačkom području došlo do pogoršanja statistike pa je do početka rujna zabilježeno gotovo dvostruko više smrtno stradalih nego u istom razdoblju lani.

Do 1. rujna na zagrebačkom je području tijekom 2016. poginula 41 osoba u 36 prometnih nesreća, dok je prošle godine u istom razdoblju poginula 21 osoba u 20 prometnih nesreća.

Od ukupno 41 poginulog sudionika u prometu najviše je vozača – čak 23, slijede pješaci (11), dok su na trećem mjestu putnici u osobnim automobilima (sedam).

U gradu Zagrebu poginulo je dvanaest osoba (7 vozača i 5 pješaka), dok je u Zagrebačkoj županiji poginulo 29 osoba (16 vozača, 7 putnika i 6 pješaka).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Prema broju prometnih nesreća u prvih sedam mjeseci 2016., najugroženije prometnice na području zagrebačke policijske uprave su Slavonska avenija, Ulica kneza Branimira i Ulica grada Vukovara, dok su najugroženija raskrižja Avenije Dubrovnik i rotora Remetinec te Slavonske i Ulica Hrvatske bratske zajednice.

U policiji podsjećaju da je gotovo u svim nesrećama sa smrtno stradalim osobama uzrok nepropisna i neprilagođena brzina vožnje uz koje se nerijetko veže i vožnja s nedopuštenom koncentracijom alkohola u krvi.

Policija će stoga tijekom predstojećeg vikenda provesti akcije u kojima će pojačano nadzirati alkohol, droge i brzinu. U nadzoru prometa alkotestirat će se svi zaustavljeni vozači te će se sankcionirati prekršaji nekorištenja sigurnosnog pojasa vozača i svih putnika te nepropisnog prijevoza djece, kao bitnih elemenata sigurnosti prometa koji direktno utječu na posljedice prometnih nesreća, kažu u policiji.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 57
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina