Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Džihadisti traže tinejdžerice: Pobjegle od muževa iz ISIL-a

None Foto: REUTERS/PIXSELL

Tri britanske 16-godišnjakinje u veljači su iz Londona pobjegle da bi se pridružile članovima Islamske države i postale njihove žene. Sad su pobjegle od muževa..

Članovi Islamske države sad traže svoje odbjegle mladenke, britanske tinejdžerice koje su u veljači ove godine pobjegle iz Londona kako bi se za njih udale, piše Daily Mail. 

Tada su Shamima Begum, Amira Abase i Kadiza Sultana, učenice britanske akademije Bethnal Green, zajedno avionom otišle u Tursku i prešle sirijsku granicu. Očito su brzo shvatile da život s okrutnim militantima nije bajkovit pa su se odlučile vratiti kući.

Do sad se već oko 600 djevojaka iz Britanije pridružilo Islamskoj državi, a njihova jedina obveza je da budu dobre supruge. 

Jedan anonimni mosulski bloger koji objavljuje na blogu naziva 'Mosul Eye' napisao je kako su djevojke pobjegle 2. svibnja.  ISIL-ovci su poslali obavijest svim svojim kontrolnim točkama da traže svoje žene i da dobro obrate pozornost.

- Posljednja informacija koju sam dobio o njima je da još uvijek bježe, ali da su još uvijek u Mosulu. ISIL ih detaljno traži, ali nije ih još ulovio - napisao je bloger.

Britansko ministarstvo vanjskih poslova istražuje ovaj slučaj.

Komentari (109)
  • Svojim gospođama lijepo stavite soli na rep...

    13. 5. 2015,   18:10
  • Što su uopće takve stvari kao što je islam nekome vrijedne i kakvi su to mozgovi koji nešto takvo si mogu zamisliti i u to ići i još ginuti za to.Dobra strana komunizma je bila što takve stvari nije podržavala,dobro su komunisti govorili mladima treba da uče nešto znanstveno a ne da uče o nekom praznovjerju,ovakve stvari su opijumom za mase

    13. 5. 2015,   17:22
  • Pobjegle, i sad ako se nekako dokopaju Velike Britanije tribalo bi ih opet ih vratiti muževima.

    13. 5. 2015,   15:45