Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Efraim Zuroff: Izjave Grabar Kitarović su neozbiljne i šašave

None Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL 3

Rekla je svi, svi koji su bježali, a ako ne zna da je u Buenos Aires pobjegao Ante Pavelić, Dinko Šakić, Nikolić, Rojnica, Kvaternik i mnogi drugi - onda ne zna ništa o hrvatskoj povijesti, kaže Zuroff

Lovac na preživjele naciste direktor Centra Simon Wiesenthal Efraim Zuroff ja za N1 i komentirao izjave hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović iz Argentine.

Na pitanje da li je moguće da su iza Drugog svjetskog rata u Latinsku Ameriku bježali i civili u potrazi za boljim životom, a ne samo simpatizeri ustaškog pokreta,  Efraim Zuroff je odgovorio "naravno". 

GRABAR KITAROVIĆ: 'Mnogi su Hrvati u Argentini pronašli slobodu nakon rata'

Na pitanje da li je Kolinda Grabar Kitarović mislila na njih, Efraim Zuroff kaže: 

- Rekla je svi, svi koji su bježali, a ako ne zna da je u Buenos Aires pobjegao Ante Pavelić, Dinko Šakić, Nikolić, Rojnica, Kvaternik i mnogi drugi - onda ne zna ništa o hrvatskoj povijesti. Takve su izjave neozbiljne i šašave, uvijek radim razliku, ja nikada nisam rekao da su svi Hrvati ustaše, da su svi zločinci. To je doista suludo, doista i osoba s pola mozga može zaključiti da je to suludo.

Komentari (51)
  • Kako Palestinci ?

    9. 4. 2018,   20:19
  • N1, televizija na području HR, BiH i Srbije. A jesmo izabrali društvo, u pm....

    9. 4. 2018,   20:18
  • posrao se po nama i onda ga mi ugoscujemo i gledamo i slusamo kao boga....koliko je proslo od 2 svjetskoga rata ? malo svoju toleranciju primijenite na palestince.licemjeri

    9. 4. 2018,   20:13