Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ejupa Ganića u Sarajevu dočekale stotine građana

None Foto: M. Perić 5

Ganića su uhitili 1. ožujka u londonskoj zračnoj luci na temelju srbijanske tjeralice. Sud je odbio izručiti Ganića Srbiji i BiH te su ga oslobodili

Član ratnog Predsjedništva BiH Ejup Ganić kojeg je sud u Londonu u utorak oslobodio odbivši zahtjev Srbije za njegovo izručenje stigao je u Sarajevo. Na aerodromu ga je sa cvijećem i porukama podrške dočekalo više stotina građana. Ganića su uhitili 1. ožujka u londonskoj zračnoj luci na temelju srbijanske tjeralice zbog napada na kolonu JNA u Sarajevu 3. svibnja 1992. Srbija je tražila izučenje, ali je to tražila i BiH. Odlukom suda Ganić nije izučen ni jednoj od dviju zemalja, već je oslobođen. Kako nam je kazao glasnogovornik Tužiteljstva BiH, u tijeku je istraga u kojoj je Ganić jedan od osumnjičenih, ali nam nije mogao potvrditi da li će ga u sljedećih nekoliko dana pozvati na razgovor te kako će proces dalje teći.
- To je bio jedan međunarodni pravni presedan - naveo je Ganić i izrazio zadovoljstvo podrškom građana BiH koju je imao tijekom procesa koji se vodio pred britanskim pravosuđem.

Komentari (4)
  • zlocinac koji se uspio izvuc na slobodu,kad su muslimani pred cijelim svijetom odglumili zrtvu sa svojim kukanje i plakanjem,prilivode

    28. 7. 2010,   16:17
  • Ratnog zločinca trebalo je strpat u Haag, a ne da šeče slobodno! Koliki su mladići nevini stradali zbog ovog gada!

    28. 7. 2010,   16:17
  • @DRUŽE TITO mislim da je slučaj g. Ganića bio u Hagu i nije bilo osnove za optužnicu,a koji su sve poginuli i za što ... ????

    28. 7. 2010,   16:17