Obavijesti

News

Ekološki proizvod budućnosti: Inverterske dizalice topline

Ekološki proizvod budućnosti: Inverterske dizalice topline
5

Tvrtka Deltron d.o.o. već dugi niz godina na tržište uvodi proizvode vrhunske kvalitete

Partnerima i krajnjim korisnicima omogućuje stvaranje "klime" po njihovoj mjeri, uz istodobno osiguranje najbolje konzultantske, tehničke i edukacijske potpore.

Dizalice topline su sustavi koji su idealni za Vaše stanove, obiteljske kuće, vile, vikendice, apartmane i slično. Zahvaljujući inovativnoj tehnologiji imaju pozitivan utjecaj na okoliš, tj. ne zagađuju ga štetnim emisijama produkata izgaranja (ponajviše CO2 do 60%) jer za svoj rad koriste prirodnu toplinu vanjskog zraka – do 75% toplinske energije se uzima iz okoline što rezultira manjim mjesečnim/sezonskim troškovima.

Dizalica topline je sustav koji je jednostavan i prilagodljiv za instalaciju, samu primjenu, korištenje i eksploataciju. Možete ga koristiti za Vaše nove objekte, rekonstrukcije postojećih objekata ili rekonstrukcije postojećih (tradicionalnih, manje učinkovitih i nesigurnijih) sustava grijanja.

Ovaj sustav predstavlja najbolji izbor ne samo kod planiranja novih izvora topline već se, zbog svoje fleksibilnosti i prilagodljivosti na postojeće instalacije, čak isplati i zamijeniti postojeće tradicionalne sustave grijanja kojima otkucava tehnološki vijek te se jednostavno prilagoditi na postojeće instalacije na objektu. Karakteriziraju ih smanjeni pogonski troškovi i troškovi održavanja.

Za njihov rad potreban je niskotemperaturni režim grijanja (do 55°C) s niskotemperaturnim radijatorima, što znači da u slučaju eventualne rekonstrukcije i prijelaza s postojećih visokotemperaturnih radijatora treba povećati broj članaka ili promijeniti radijatore.

         Gree u paleti svojih proizvoda ima VERSATI dizalice topline zrak/voda.

         

 

VERSATI dizalice topline zrak/voda su visoko učinkovite DC inverterske  dizalice topline renomiranog proizvođača Gree koje Vam osiguravaju ugodno grijanje i hlađenje prostora te grijanje potrošne tople vode uz DC Invertersku tehnologiju i korištenje zraka kao trajnog, besplatnog i obnovljivoga izvora energije. Njihov raspon kreće se od najmanjih 5,8kW za stanove i apartmane pa sve do 15,5kW za veće objekte, pri čemu možete birati između split i monoblock tipa dizalica topline, ovisno o vašim željama i potrebama.

Sustav uz mogućnost grijanja zimi ili hlađenja prostora ljeti također omogućuje i pripremu potrošne tople vode u spremniku PTV te ostavlja mogućnost integriranja dodatnog izvora topline kao što su solarni sustavi, termo ili elektro kotao za zagrijavanje potrošne tople vode pri čemu koristi namjenske spremnike s dvije zavojnice ili spremnike sa sustavom „spremnik u spremniku“ kako bi se postigla još veća ušteda. Sustav je moguće u sekundarnom krugu koristiti i za grijanje vode za bazene kuća, vila, hostela i sl.

Inteligentna kontrola i automatika sustava jednostavno i intuitivno sučelje na zaslonu daljinskog upravljača te nesmetan rad sustava u široko temperaturnom rasponu vanjskog zraka od -20°C do +45°C, te širokim rasponom polaznih temperatura vode od +7°C do +45°C čine ovaj sustav idealnim rješenjem za Vaše potrebe grijanja, hlađenja, te grijanja PTV-a, tijekom cijele godine.

Zaključak

Grijanje i hlađenje putem dizalice topline skraćuje period povrata ulaganja u odnosu na tradicionalne sustave do 10 godina. Radi se o  početnoj investiciji od 1,5 do 2 puta većoj u odnosu na konvencionalno grijanje putem lož ulja ili plina, ali o znatno nižim pogonskim troškovima. Pogonski troškovi dizalica topline u odnosu na konvencionalne sustave grijanja niži su od 10% do 40% za plinsko grijanje i 25% do 65% za grijanje putem lož ulja.

Iskustva iz europskih zemalja ukazuju da će i kod nas doći do ekspanzije u primjeni dizalica topline u sustavima grijanja i hlađenja.

ww.deltron.hr

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"