Obavijesti

News

Komentari 85

Ekskluzivna snimka: Ili ćete me vi ubiti ili ću ja sam sebe ubiti!

Ekskluzivna snimka: Ili ćete me vi ubiti ili ću ja sam sebe ubiti!
1

Boris Luketa satima je pregovarao sa specijalcima koji su ga neuspješno pokušavali nagovoriti da se preda. Specijalci za zaštitnim štitovima vikali su: 'Spusti pištolj, spusti pištolj, ne treba više krvi..."

VIDEO

Sjedili smo u kući. Bilo je oko 21 sat. Začuo sam vikanje susjeda: ‘Spusti pištolj, spusti pištolj, ne triba više krvi’, čuo sam da mu je netko govorio. Došao sam do prozora, a on je s pištoljem u ruci potrčao u svoje dvorište, prepričao nam jedan od svjedoka pokušaja uhićenja Borisa Lukete. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

02:14



Netko je valjda pozvao i policiju. Došlo je dvadesetak specijalaca s oružjem i štitovima. Bilo je i policajaca u civilu, kriminalista...
S Luketom su uspostavili kontakt mobitelom.

Nagovarali su ga da se preda, da spusti oružje. To je trajalo neko vrijeme, a onda je ovaj prekinuo razgovor. 

- Policajac i Luketa potom su razgovarali s udaljenosti. Govorili su mu da spusti pištolj.
- Ne vridi ti se ubiti - govorili su mu policajci pokušavajući ga odgovoriti od samobojstva. Luketa im je rekao:
- Ili ćete me vi ubiti ili ću ja sam sebe ubiti. 

Vrijeme je sporo prolazilo, a Luketa je stalno na policijska nagovaranja da spusti pištolj i da se preda odgovarao istom porukom. U jednom trenutku policjaci su susjedima naredili da ugase svjetla u kućama jer je postojala mogućnost da Luketa uđe u nečije dvorište ili u kuću. 

- Nije mi bilo svejedno, cijela mi je obitelj bila u kući - ispričao nam je jedan od svjedoka. Igra živaca prolazila je sporo. Luketa je cijelo vrijeme bio na jednom te istome mjestu u svojem dvorištu. 

- Nje se odande maknuo. Napravio bi korak-dva i to bi bilo to - kaže čitatelj.  Policjaci nisu odustajali od pokušaja da ga nagovore da se preda, a već je prošlo pola noći. 

- ‘Ili ćete me vi ubiti ili ću sam sebe ubiti’, odgovarao bi im - govori nam čovjek koji je sve gledao. Igru živaca okončao je sam Luketa. 

- Bilo je 15 do jedan. Začuo sam pucanj. A onda sam čuo još pucnjeva. Možda je bila jeka, ne znam. Policajci su prišli, stigla je Hitna pomoć utrpali su ga u vozilo i odvezli. Tad je bila gotova drama - ispričao je.  Luketu, koji si je pucao u usta, prevezli su u šibensku pa potom u splitsku bolnicu. U petak je još bio u životnoj opasnosti.

U međuvremenu policijska istraga o okolnostima trostrukog ubojstva u Brodarici kraj Šibenika i dalje traje. Tijekom četvrtka dovršen je očevid na mjestu događaja koji su provodili zamjenik županijskog državnog odvjetnika te policijski službenici Policijske uprave šibensko-kninske. Njima su u pomoć stigli i vještaci Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja “Ivan Vučetić” iz Zagreba .

- Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku je tijekom dana, radi utvrđivanja svih relevantnih činjenica i pribavljanja dokaza, naredilo provođenje više dokaznih radnji, pa tako obdukcije tijela, izuzimanje uzoraka i tragova radi provođenja biološkog, toksikološkog, balističkog i drugih vještačenja - rekli su u tužiteljstvu u kojem ne daju više informacija o trostrukom ubojstvu, niti spominju pokušaj ubojstva o kojem je u petak ujutro izvijestila Policijska uprava šibensko-kninska.

Podsjetimo, Primoštenac Boris Luketa (59) osumnjičen je za tri teška ubojstva koja je u srijedu počinio u Brodarici, ali i za pokušaj ubojstva 51-godišnjaka. Neslužbeno doznajemo da je ubojici iz kuće uspio pobjeći Kemal Keranović, sin ubijenih supružnika Hakije i Milke Keranović. Na naše telefonske pozive Kemal Keranović odgovarao nam je da smo dobili pogrešan broj.


 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 85
VIDEO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...

Starija žena umrla u Makarskoj. Pozlilo joj nakon što ju je mladić gurnuo, a njenog psa udario
POKUŠALI JE REANIMIRATI

Starija žena umrla u Makarskoj. Pozlilo joj nakon što ju je mladić gurnuo, a njenog psa udario

Oko 10.20 sati dobili su dojavu starije žene koja je rekla da ju je muškarac odgurnuo na ulici, nakon čega je pala, a njenog psa je udario nogom. Ubrzo joj je pozlilo te je preminula nakon reanimacije
Nova opcija za Plenkovića: S Vučemilović, Zurovcem i DP-om ima većinu bez SDSS-a i manjina
JE LI SLOŽIO KRIŽALJKU?

Nova opcija za Plenkovića: S Vučemilović, Zurovcem i DP-om ima većinu bez SDSS-a i manjina

Kako saznajemo, Vesna Vučemilović je i prije odluke predsjedništva Suverenista da ne idu s HDZ-om, dala potporu koaliciji HDZ-a i DP-a. Zurovec također ima drugačiji stav od svoje stranke i nije protiv HDZ-a.