Ekskluzivna snimka: Tučnjava prije smrti mladića u Zagrebu

None Foto: 14

Na snimci koja je u posjedu 24sata, Ante Škember (29) pokušava ući u ZET-ov bus u Sloboštini. Nije htio platiti kartu pa se sukobio s vozačem i putnikom. Pola sata kasnije, Škembera su našli mrtvog...

Imaš kartu?, upitao je mladića vozač koji je na Uskrs u 17:40 sati vozio autobus linije 268 prema Velikoj Gorici. Bio je to Ante Škember (29), kojega su 15 minuta poslije pronašli ozlijeđenog u grmlju u blizini autobusne stanice na Aveniji Većeslava Holjevca na stanici Oreškovićeva. Čitatelj, koji je snimio incident i poslao nam snimku, kazao nam je da je mladić bio sam na stanici, a u autobus je ulazio na prednja vrata.  

- Pitao je mora li platiti kartu jer je Uskrs. Vozač mu je rekao: 'Da, Uskrs je, ali ne mogu te pustiti bez karte!' Zatim je ugasio autobus. On je svejedno pokušao ući, nakon čega je nastalo naguravanje s jednim muškarcem, a mladić ga je pokušao udariti u glavu - opisao je situaciju čitatelj.

Kazao je kako su sukob nastavio vani nakon što su mladić i jedan muškarac izašli iz autobusa. Mladić je, kaže on, dohvatio kamen i zaprijetio mu da će ga udariti s time. Ne zna što se dogodilo kasnije jer je tad prestao snimati i izašao iz autobusa na prednja vrata. U tom trenutku u autobusu je bilo još samo nekoliko putnika.

EKSKLUZIVAN VIDEO:

- Bio sam uplašen i zbunjen. I vozač mi je tako djelovao. Ja sam prešao cestu i otišao prema Avenue Mallu. Ne znam što je bilo dalje ni je li vozač ili netko od putnika zvao policiju, ja nisam - kaže čitatelj.

Dodao je kako je autobus kasnije otišao sa stanice, a mladića više nije vidio. Nekoliko minuta kasnije vozačica je naišla Avenijom Većeslava Holjevca. Kišilo je pa je vozila polako. Uočila je noge kako vire iz grmlja na pločnik i instinktivno zaustavila auto. Vratila se do mjesta gdje je mladić ležao i nazvala Hitnu pomoć. Kad su policajci stigli na intervenciju, tamo je bio vozač drugog autobusa i još jedan prolaznik koji su mu pokušavali pomoći.

Škembera su prevezli u KBC Zagreb gdje je, unatoč naporima liječnika, tri sata kasnije preminuo na operacijskom stolu. Policija je sljedećeg dana počela detaljno pretraživati grmlje oko mjesta s jedne i druge strane. Iako su teren pregledali i detektorom metala, nož ili predmet s kojim je mladić ozlijeđen nisu pronašli.

Što je bilo nakon tučnjave?

Kako su uz Škembera nađene i njegove osobne stvari, vrlo brzo su odbacili mogućnost da je razbojništvo motiv napada. 


Od početka im problem predstavlja nedostatak materijalnih dokaza na mjestu napada zbog čega imaju vrlo malo tragova za koje bi se mogli uhvatiti.

Najbolji trag prema rješavanju slučaja, koji su dosad dobili, mogla bi biti upravo snimka iz autobusa. Čim su dobili snimku, počeli su tražiti vozača i putnike kako bi s njima obavili razgovore. Zanimalo ih je i zbog čega događaj nije prijavio ni poslodavcu niti policiji.

Na policijskoj konferenciji objavili su kako se Škember verbalno sukobio s vozačem, te da je zatim jedan od putnika (60) izašao i potukao se s mladićem. Tada je skakavcem ubo Škembera i vratio se u bus. Vozač i ostali putnici,kažu u policiji, nisu primijetili da je izvukao nož i autobus je nastavio dalje. Osumnjičenog su uhitili nakon pregleda snimki nadzornih kamera na trgovini i u autobusu. na snimci čitatelja 24sata vide se kobni trenuci sukoba.

Stotine ljudi oprostilo se od preminulog mladića

Tristotinjak ljudi, prijatelja, poznanika i obitelji, u srijedu se u 13.30 sati okupilo na mjesnom groblju u Velikoj Gorici kako bi se pozdravili od tragično preminulog Ante Škembera (29).

Ne skrivajući tugu, njegovi roditelji i braća dostojanstveno su se oprostili od voljenog sina i brata. Između ostalih, na pogrebu su bili bivši premijer Nikica Valentić i predsjednik Općinskog kaznenog suda Vinko Mioč. Naime, otac mladića bio je pomoćnik ravnatelja HZZO-a do 2012. godine. Na pogreb su došli i njegovi prijatelji iz Bad Blue Boysa. Za Antu kažu da je bio dobar i normalan dečko koji je volio Hrvatsku i bio član Bad Blue Boysa te strastveni navijač Dinama. 

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Oni su se od njega oprostili, navijački. Za svaku Antinu godinu života zapalili su jednu baklju pa je na velikogoričkom groblju jučer gorjelo 29 baklji. Na jednom od vijenaca od bijelih ruža i kala, vijorio se natpis: “Dinamo. You never walk alone!”.

Slučaj je zbunio i istražitelje

Slučaj mladića pronađenog u grmlju zbunio je i namučio istražitelje. Na njemu već danima rade najiskusniji kriminalisti zagrebačke policije koji slažu mozaik i nastoje razjasniti slučaj. Policija je odmah, još u nedjelju navečer razgovarajući s njegovom obitelji i prijateljima, provjeravala kretanje mladića tog dana do njegovog pronalaska. Iste večeri i dan kasnije analizirali su svu njegovu telefonsku i elektronsku komunikaciju ne bi li se našao neki trag i poveznica za razjašnjenje slučaja. Po trasi pretpostavljenog kretanja neposredno prije njegova pronalaska analiziraju se zapisi s javno postavljenih nadzornih kamera.

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL


Najviše nade policija je polagala u eventualne očevice bilo kakvog sukoba mladića s nepoznatim počiniteljem. Još u ponedjeljak istražitelji su obišli širu okolicu mjesta događaja u potrazi za svjedocima. Nažalost, nitko od malobrojnih stanara koji su u to vrijeme bili kod kuće nisu vidjeli sukob niti ozlijeđenog mladića. Sve dok se nije pojavila snimka iz autobusa. 

Mladićeva braća su u ponedjeljak novinarima rekli da ne znaju točno što je njihov brat radio i s kime, no da imaju svoje pretpostavke.

>>> Sve o ubojstvu na Uskrs ekskluzivno pročitajte sutra u tiskanom izdanju 24sata.

Komentari (685)
 • Ovo je snimka koja svim roditeljima i djeci može poslužiti kao ogledni primjer toga što se može dogoditi kada si bahat i kada izazivaš sudbinu. Ovo bi uveo u škole da se djeca educiraju kako se ne smiju ponašati. Pazi ti lika...Uskrs je i ne mora platiti kartu... A što je sa vozačem koji mora raditi na Uskrs??? A što je sa ostalim putnicima koji su platili karte? Elektrošokere treba dati vozačima i nek ga pecnu malo. Pa po rebrima dati i tek onda muriju nazvati.

  20. 4. 2017,   16:15
  • Ne razumijem tu logiku,dakle svi putnici i šetači su involvirani u slučaj jer nisu ništa napravili,a putnik koji je nešto napravio je jedini krivac za sve jer se to njega nije ticalo i trebalo je čekati policiju??Javni gradski prijevoz je nečija imovina,gradska ali nečija privatna imovina i ona je zakon i nije normalno je koristiti protivno društvenim normama isto tako je mogao ući u taxi i reći mu gdje da ga odvede ili u nečije privatno auto zaustavljeno na semaforu i tražiti da ga se negdje odvede,treba li tada reagirati ili čekati policiju??Mogao je i u autobus ući i uhvatiti neku curicu od 18 godina i pipkati je,ni to nije razlog da netko izgubi život niti bi tvojom logikom bio razlog da se drugi putnici umješaju već da čekaju policiju??Gdje je granica do koje trebamo kao društvo popuštati samovolji pojedinaca??Ne postoji nijedan razlog koji bi opravdao nečiju smrt,znači li to da kao društvo trebamo dopustiti pojedincima bahatost i okrenuti glave kada vidimo nepravdu,krađe,neprimjereno ponašanje,napade i sl.??Pred dva dana u Splitu je pretučen vozač autobusa jer se drznuo svirnuti autu koje se parkiralo na okretištu pa se autobus nije mogao okrenuti,da li se to ticalo putnika u autobusu??da li su trebali reagirati ili čekati policiju??? Da se tu našao netko s nožem da pomogne vozaču i da je napadač uboden nožem i ubijen opet bi kriv bio putnik s nožem koji se umiješao,ovako su svi ostali živi a vozač pretučen,a mogao je vozač biti ubijen jedan nezgodan pad i udarac glavom

   6. 5. 2017,   10:56
  • Naporan si i smaraš. Neću opravdavati psihopatu poremećenog, koji hoda s nožem, pokida arterije i ostavi čovjeka da krepa kao pas na drumu, a doma ima čitav arsenal oružja i zamišlja kako je vojnik. Mali jest bio kriv za bezobrazluk, i nije imao kartu, ali to se nikako ne tiče drugog putnika, odnosno nikoga osim policije. A aktivni sudionici su svi involvirani u slučaj, čak i šetač koji ga je ugledao, ili putnik koji ga je snimio.

   5. 5. 2017,   23:01
  • "Pa on se okrenuo i izašao van, zapravo. I ničim netko tko nije platio kartu nije skrivio da ga psihopata ubije. " ..,,, još da pokažeš tko je ovdje rekao da je zaslužio poginuti zbog ovoga možda bi ovaj tvoj post i imao smisla... Kako to nitko nije rekao, koja ti je poanta? Čitava stvar je da iako žrtva okršaja, nikako nije bio neaktivni sudionik čitave gluposti pa zašto ga onda takvim prikazivati zato što je poginuo?

   5. 5. 2017,   15:01
  • je je vidi se na snimci kako bježi :D daj pogledaj snimku ponovno pa onda komentiraj...pa nije NITKO na svijetu zaslužio smrt..čak ni pedofili ni ubojice...i oni zaslužuju trunut u zatvoru a ne smrt...poanta priče je da se ku...io i na kraju naletio na krivu osobu (poremečenu)..da se normalno ponašao nebi poginuo...

   5. 5. 2017,   13:50
  • Pa on se okrenuo i izašao van, zapravo. I ničim netko tko nije platio kartu nije skrivio da ga psihopata ubije.

   29. 4. 2017,   01:00
  • eto drugi put ću pazit da koristim tvrdo i meko ž i š :D ŽURNO osuđujem? nije žurno,i danas ga isto osuđujem...to isto kao da stanem pred auto i sad bi me svi trebali žaliti...čemu upuštanje u konflikte i tučnjavu ako nisi u pravu? nitko ne kaže da je zaslužio umrijeti al je ON PRVI to moga spriječiti na 2 načina 1. platiti kartu i na drugi način okrenut se i izać van

   27. 4. 2017,   17:15
  • Pa trebalo bi te biti sram, da u svojim godinama ne znaš č i ć, a da žurno osuđuješ nekoga tko se osramotio zbog 4 kn, odnosno dovodiš to u korelaciju s njegovom smrću. Biti budala nekad ne znači da si zaslužio umrjeti.

   27. 4. 2017,   00:24
  • bogs ozbiljno? gramatika? eto sram me :D :D

   26. 4. 2017,   17:52
  • Najbolji su oni koji u nedostatku rijeci nekome spocitavaju gramatiku ...

   26. 4. 2017,   14:37
  • Kako ti nemaš samopoštovanja da se ne dovedeš u situaciju da se sramotiš po portalima radi j...ne gramatike 2. razredna osnovne škole?

   26. 4. 2017,   00:49
  • nije mali uboden jer se švercao već jer je napao krivu osobu...znači da se nije kurčil (na Uskrs) nebi ni došlo do uboda...da se lik nije branio te ga ovaj potegnuo kamenom u glavu onda bi tu pljuvali kak je balavac napao jadnog dedeka od 60 godina....pretjerao je sa svojom arogancijom i to ga je koštalo života..a ovo "kak je vozač trebao platit kartu klincu od 30 godin",dal vam je teta u dučanu na Uskrs il Božić oprostila račun?? ljudi rade svoj posao i ak se voziš trebaš platit...nije riječ o klincu od 15-16 godina već o odraslom čovjeku koji bi trebao imat zrno samopoštovanja da se ne dovede u j....nu situaciju da se sramoti po busu radi j....ne 4 kune

   25. 4. 2017,   17:19
  • Honda bil sam u busu di je šofer potegnul putnika sa pajserom onak mučki,frajer mu je nekaj dobacil u prolazu u vreme kad te niko osim kontrolora ni tražil kartu.Bolji doživljaj je s tekme 11-ca puna ko čep i frajer visi van tramvaja nekih 40-tak godina,dođe do njega tramvajka i veli mu nek izađe van jer nemre zatvoriti vrata,frajer ju gurne i ona padne na pod,ma ak je imala 40 kg a on bar 100,ona na podu skine štiklu i zvekne ga po čelici s njom,oblijala ga je celog krv.Tad je frajer mogel izać,ona ostavi njega i ode sa zatvorenim vratima bez njega.Mi smo svi pucali od smjeha,jbg nije mu probila aortu.

   23. 4. 2017,   20:17
  • muldi- jednom sam samo videl krvavi tramvaj, ne sjećam se više..mislim da je bila 11-ca, ali nisam znal od čega je i zakaj, jbga, u to doba nije bilo ni mobitela ni interneta..još sam jednom videl krv u ZET-ovim vozilima kad su si dvojica metalaca rezala ruke sa žiletama...

   23. 4. 2017,   16:12
  • ma važno da je snimatelj dobil pinku za eskluzivu sve ostalo nije bitno Honda orao nisi čuo da je netko proboden zbog švercanja.Si ti od navek u ZG-u,piknuto je desetak kontrolora i pokoji putnik ono kaj ja znam,a neznam sve.Bilo je toga i u doba moje mladosti a imam 50 let

   23. 4. 2017,   14:07
  • Sve je jasno i kad se kod nekog incidenta ignorira dio tijeka --- sve u ovom smeću od tragedije je imalo svoje prste u ishodu --- ignorirati nešto i gledati samo završni čin koji je za svaku osudu je jako plitko i ne opisuje čitavu priču.

   23. 4. 2017,   13:29
  • Tajec kada na takav komentar dobiješ minus, sve ti je jasno.

   23. 4. 2017,   13:26
  • Tejec- a tko je proboden zbog švercanja? Ja to nisam nikada nigdje ni čuo ni vidio da je netko u HR proboden zbog švercanaj bilo u busu bilo u tramvaju.

   23. 4. 2017,   11:03
  • ja samo želim svojoj djeci ostaviti Hrvatsku u kojoj ih nitko neće probost nožem zbog švercanja u busu jer sam i ja živio u takvoj Hrvatskoj. Žao mi je ako se to kosi s nečijim interesima.

   22. 4. 2017,   18:30
  • I skakavac kojim je malom prerezao trbušnu aortu za Uskrs, dok je objavljivao slike sv. Ante.

   22. 4. 2017,   12:32
  • Čovjek je prošao ratišta, a prošli su i drugi pa ne ubijaju ljude, Koliko je krasan i normalan, osim što je ubio za 4 kune osobu, svjedoči i arsenal koji su mu upravo pronašli u kući. Srećom, nedjeljom nije nosio granate. On posjeduje samo 75 komada streljiva kalibra 9 puta 19 milimetara, pet komada ručnih bombi model M-75, deset komada upaljača UPMAH-2, četiri komada trotilskih metaka od 200 grama, dvije tromblonske mine M-60, dvije tromblonske mine nepoznatog proizvođača, dvije improvizirane eksplozivne naprave, jednu automatsku pušku marke FAL kalibra 7,62 milimetara s dva pripadajuća spremnika, 175 komada streljiva kalibra 7,62 puta 51 milimetar, dva komada streljiva 7,9 puta 57 milimetara, deset komada protupješačkih mina PMA-2. Sasvim normalan, a?

   22. 4. 2017,   12:30
  • Ovo neće biti nikakva škola jer čovjek je mrtav. Vama koji odobravate ovakav slučaj želim sve najbolje, obzirom da niste primjetili drastičan porast kriminala u RH. U posljednjih pola godine izbodeno je na smrt više desetaka ljudi. Očito, to je društvo koje vama odgovara. A na snimci se vidi sve što se dogodilo, ne trebate dodavati mogućnosti kako bi pravdali nasilje, a onda još u tom zamišljenom djelu koji ne postoji umetati mogućnost obrnutng ishoda. Za početak, dečko se njemu nije ni obraćao, već vozaču, i nije nosio naoružanje.

   22. 4. 2017,   12:25
  • bolje ja njega nego on mene,amen

   22. 4. 2017,   09:03
  • A kaj je trebal pustiti da malac ubije njega?!!!!

   22. 4. 2017,   08:35
  • ubojica će uvjek nać razlog: nije kupil kartu, bio je bahat, stopirala je sama, izazovno se oblačila, nisu mi dali lovu, diral je među, pustil je kravu na moju njivu... Ubojstvo je ubojstvo i točka nema dalje SMRT. A mi sad možemo raspravljat odvojeno o bontonu, oblaćenju i ponašanju nevezano. Nema ono: " je je on ga je ubil, ne odobravam ali..." "ali" uvjek postoju ali je nebitno ako je nekog ubio.

   22. 4. 2017,   08:28
  • Na snimci se vidi svašta i ništa, atko zna možda je klinac udario starog i u busu? Uostalom, čovjek je prošao ratišta, vjerojatno ima PTSP a klinci su danas prepotentni, a bez osnove i uporišta.. Možda će ovo biti škola za malo ljepšeg ponašanja ?

   22. 4. 2017,   08:23
  • Prvo, ja ne vidim kamen. Drugo, ubojica je izašao za njim, što nije trebao. Treće, mali na snimci uzmiče, dok ubojica napada. Nemoj mi racionalizirati lika koji je mješač, koji apsolutno nije trebao biti umješan u incident oko karte, postoji policija i vozač. Lika koji je ponio nož, izašao iz autobusa i koji nasrće na malog - a nije trebao - i koji ga ubode i odveze se u autobusu. Može biti sram svaki ološ u tom autobusu koji je snimao i promatrao, a nije pozvao policiju ili na drugi način reagirao. Svi smo se mi ponašali neprimjereno i zasigurno nismo uvjek se vladali na način na koji bi se danas ponosili, ali imali smo sreću da nije jedan bijednik i psihopata odnosno ološ došao pa nas ubio. Postoji policija, postoji zakon, postoji sud. Neprihvatljivo je da na bilo koji način opravdavate ovakav čin. Klošar da prereže nekome aortu i da se autobus odveze, je neprihvatljivo. Nismo stoka, već ljudi. Makar su mnogi očito poživinili.

   21. 4. 2017,   22:50
  • Bogs- a što da te netko napadne sa kamenom?

   21. 4. 2017,   22:25
  • I svi smo se mi nekad neprimjereno ponašali, ali to ne daje za pravo nekakvom klošaru da nas potegne nožem i ubije.

   21. 4. 2017,   21:52
  • Ne laprdajte. Ne postoji uzročno posljedična veza između bahaćenja ili neplaćanja karte i ubojstva. Racionalizirate zločin. Ljudi imaju pravo biti bahati, ne trebamo svi biti svima simpatični. Imaju pravo ne platiti kartu. Drugome služi policija. Ljudi pak nemaju pravo ubiti nekoga ili mu nožem potrgati aortu. Ovaj mješač je psihopata i budaletina matora, koji je hodao okolo s nožem i tražio povod. Da se nije našao mali s kartom, bila bi baba s kolačima. Ja u jednom danu naletim na 200 budalaša, ali pod 1 ne hodam s sjekirom pod 2 ne koljem nikoga. Maknem se ili pozovem policiju. Ne izigravam zlikovca iz stripova. A ako je netko labilan iz jednog ili drugog razloga pa pukne zbog 4kn, neka se lječi.

   21. 4. 2017,   21:51
  • Kranjec uzalud govoriš,neki očito ne mogu shvatiti pojam uzročno-posljedične veze,a uzrok cijelog događaja je neprimjereno ponašanje nažalost pokojnog momka. Neki sada čovjeka optužuju da je teški ubojica,da je izbo(što bi impliciralo više ubodnih rana) momka,a koliko se da iz medija pročitati momak je prvi napao čovjeka i ovaj je odgovorio nožem,jednim kobnim ubodom,da ga je zahvatio bilo gdje drugo a ne po aorti momak bi i danas bio živ,jednostavno cijeli događaj je od početka do kraja splet nesretnih okolnosti. Ironično je i to što je ubojica branitelj,a momak BBB koji su kao i svi ostali navijači uglavnom domoljubno orijentirani i u nekim drugim životnim okolnostima na kakvoj komemoraciji ili obljetnici,ubojica bi bio u počasnom stroju,a pokojnik i njegova navijačka grupa bi im došli izraziti priznanje i počast. Život je nepredvidiv i sudbinu ne treba izazivati. Dva života i dvije obitelji su uništene i ne treba zauzimati strane već ukazati na sve pogrešne odluke da se više nikome ne dogode.

   21. 4. 2017,   20:47
  • tejec,ruku na srce da je dečko imao i gram poštovanja te kupio kartu ILI izašao van nakon što je vozač odbio vozit nebi došlo do toga svega

   21. 4. 2017,   17:42
  • Branimire opet govorimo o ubojstvu koje ti pokušavaš uzročno posljedično opravdati švercanjem u busu. Pogrešno je te dvije stvari uopće spominjat u istom kontekstu, ajmo prvo razgovarat o ubojstvu pa onda o švercanju pa ćeš vidit kolko su daleko....

   21. 4. 2017,   10:11
  • @iskrena domoljupka -- tko opravdava ubojicu??? Ne ignorirati gluposti koje je napravio poginuli ne znači opravdavati ubojicu.... Tuđem djetetu je također bilo lakše potući se jer se ne može voziti busom (nebitno zašto, nema kartu, ne može se voziti, ne želi li mu je itko kupiti opet isto) i napasti čovjeka kamenom... Ne može se ignorirati dio priče koji je njegova vlastita odgovornost zato što je poginuo

   21. 4. 2017,   09:59
  •   **** Admin **** Poštovani, molimo vas isključite CAPS LOCK kao ostali korisnici na portalu. Lp

   21. 4. 2017,   09:49
  • Ovima koji opravdavaju ubojicu.... ma necu, bit cu izbrisana. Ubojici je bilo lakse tude dijete ubiti nego mu par kuna dati da plati kartu.A jos jedan koji je kriv za ovu tragediju je gradonacelnik koji je pozvao gradane da se svercaju a ovaj mladic to ozbiljno shvatio.

   21. 4. 2017,   09:30
  • A ma nemoj! Dakle, sasvim je u redu to što ZET-ovac nije imao razumijevanja i nije ga pustio da se vozi bez karte, ali kad to isto napravi kondukter u vlaku, onda drvljem i kamenjem i po njemu i po HŽ-u. Ma nabijem vas sve dvolične, FUJ!

   21. 4. 2017,   09:09
  • Čovjeka koji ga je ubio u zatvor za ubojstvo -- a gluposti koje je ovaj prije toga napravio isto ne opravdavati. Ako nemaš kartu, ne vozi se, ako se ne možeš voziti nemoj se zbog toga tući, nemoj napadati ljude kamenjem, nemoj napadati ljude ni nožem ..... Iz ciste gluposti je prvo pokrenuo, a onda i eskalirao situaciju u više navrata dok ubojica nije napravio još više. Ubojica svakako nema opravdanja za svoj čin i policija i sudstvo neka rade svoj posao (to kako ga kod nas rade je priča za sebe), ali opravdavati i poginulog za sve što je on učinio prije toga je jednako promašeno i jadno. To što je poginuo ne mijenja jednu trunku njegove prijašnje postupke i ne čini ga automatski dobroćudnim nevinašcem ....

   21. 4. 2017,   09:07
  • da naravno treba odmah ubiti ako nemaš za kartu nožem i ok riješeno

   21. 4. 2017,   08:44
  • Sad smo počeli i ubojice opravdavati, katastrofa! Mene zanima zašto starac od 60.g. nije pustio malog na miru, trebao je biti pametniji a ne ga ubiti.

   21. 4. 2017,   08:37
  • tejec@ nigdje ja nisam rekao da je jednaka pogreška švercanje i ubojstvo i više puta sam već objasnio da je pogreška i što ljudi hodaju okolo s noževima. No UZROK svega je neplaćanje karte i odbijanje izlaska iz busa,zasigurno da takva pogreška nije vrijedna ljudskog života no ona je uzrok svega,da je momak napustio bus nitko danas ne bi znao da se stari šeta okolo s nožem. Prva pogreška je vodila drugoj,druga trećoj i završilo je katastrofalno. Maknimo emocije sa strane jer je tužno i emocionalno stresno da se mladi život izgubi zbog neplaćene karte,zaboravimo tragičan ishod i razgovarajmo o osobi koja odbija platit kartu i bahati se,svi odreda bi osudili takvo ponašanje i pričali o bahatom neodgojenom derištu(da ishod nije bio tragičan) ili čak da se putnik i umiješao i zalijepo par šamara osobi koja je u jednu ruku terorizirala sve putnike u busu i putnik bi ispao pozitivac uz priču kako netko tim mladima treba objasniti kako se ponaša,nažalost ovaj slučaj je završio tragično i uistinu su u pravu svi koji tvrde da neplaćena karta nije vrijedna ljudskog života no ona je uzrok koji se mogao izbjeći da mladi poštuju neke društvene norme. Ljudi shvatite da živimo u društvu koje je izašlo iz rata prije 22 godine i da mnogi još uvijek žive s tim traumama,dodajmo tome katastrofalnu financijsku situaciju većine građana i postanimo svjesni da među nama postoji gomila ljudi kojima je dovoljan malen i beznačajan okidač,pa i 4 kune kao u ovom slučaju da ljudi puknu i da se dogodi zlo

   21. 4. 2017,   08:29
  • Branimire prijatelju ako je tebi jednaka pogreška švercat se u busu i ubost čovjeka nožem, nemoj se ljutit ali ja te se bojim...

   21. 4. 2017,   08:01
  • vidim puno dušerižnika koji od šume ne vide drveće, nisu bitne 4 kune, balavac se bahatio, ušao u fajt sa dedpm, NAPAO ga kamenom ej, kamenom, duplo starijeg čovjeka!!!! To ste preskočili? i deda se obranio. E sad, zašto je deda nosio skakavac sa sobom? Tko zna? A dečko je mlad, perspektivan, iz fine obitelji, društveno prihvatljive i podobne, BBB...pitaj Boga koliko je ljudi već pretukao u životu. NIJE mi ga žao. Što je zakuhao, to je i pojeo. Jbga, takav je život

   21. 4. 2017,   07:41
  • Ovdje pola pacijenata opravdava psihopate koji hodaju s noževima i ubijaju po ulicama. I kakva principijelnost za 4kn, ispada da su Hrvati veoma pošten narod, a sve pokradeno.

   21. 4. 2017,   00:20
  • Ili bi odstrugal pješice doma... Tak je, @muldihaldi! +

   20. 4. 2017,   23:59
  • bil je dobar i normalan dečko koji zbog 4,00kn izgubi glavu.Dobar i normalan dečko bi kupil us... kartu

   20. 4. 2017,   23:21
  • Ne,oni misle da bit ZET propao za 4 kn i da bi ZET-ovi vozači u opisu posla trebali imati u preodgajanje 30-godišnjaka.postoje i ljudi sa psihičkim poremećajima i voze se busom ,šetaju itd.Što bi im ZET-ovi vozači trebali provjeravat je li piju adekvatnu terapiju

   20. 4. 2017,   22:57
  • Po vama ja bi trebao otići na sud ili na Markov trg i ubiti sve zato što su državne institucije bahate jer se još nakon 9 godina sudim radi izgubljene ruke na poslu.Ako je i on bio bahat,to je sve zaslužna naša država jer se i ona tako ponaša pa nije čudno da i ostali takvi žele biti

   20. 4. 2017,   22:48
  • Mislim stvarno odgovor godine. Po tvome treba i tebe izbosti?? Kaki veze ima bahato ponasanje sa uzeti tudem zivotom? Molim se za tebe da se tebi to nedesi. Nedaj boze tvoj bahati komentar...

   20. 4. 2017,   22:46
  • Neki pišu vozač je radio svoj posao.Ne,nije radio svoj posao.Posao vozača je da vozi,ne da staje zbog jednog putnika.I što da je situacija bila takva da se ovakav putnik htio obračunat s vozačem,što onda

   20. 4. 2017,   22:43
  • Nije normalno ni ubost čovjela za 5,10 kn.To se ne rješava na ovakav način.Autobus ne bi smio stajati zbog jednog putnika,ostalih 20 koji su uredno platili kartu da kasne na posao itd. U odgoj mladića neću ulaziti,ne mislim da zaslužuje za siću izgubit život

   20. 4. 2017,   22:39
  • Policija drugi dan detaljno pretrazivala travu i jarak ??????????????????????? zemljo, otvori se..

   20. 4. 2017,   21:47
  • Nitko nije ušaoo u sukob da nastrada. Dečko je provocirao, netko iz busa nije izdržao provokaciju i desilo se šta se desilo. Splet nesretnih okolnosti.

   20. 4. 2017,   21:35
  • Dobar komentar aladar i u principu najbolje opisuje ovaj nesretni događaj.

   20. 4. 2017,   21:29
  • Dečko nije zaslužio smrt, nitko nije zaslužio smrt, svi ćemo umrijeti jednom. Samo neki ju malo previše izazivaju...

   20. 4. 2017,   21:24
  • Nakaradna rulja željna krvi i kamenovanja...Kako je Isus rekao: Tko je od vas bez grijeha nek prvi baci kamen! Zbog 4 jebene kune unititi nečiji život i izbosti nožem na Uskrs...Pitam Vas pljuvače: Ako je dečko zaslužio smrt zbog "krađe" 4 kune, što ste vi zaslužili u svojim "bezgrešnim" jadnim životima...

   20. 4. 2017,   21:19
  • bernabeu da li si izašao iz busa?

   20. 4. 2017,   21:16
  • Nekak' mi se čini da su žrtva i ubojica iste gore lišće. Purgeri nisu sigurno, iako se tom titulom svakojaki puk voli nazivati...

   20. 4. 2017,   21:01
  • Pa uopce nije vozac ga ubojo kao prvo i prvo nego putnik, vozac se nije ni ustao sa svog mjesta (na snimici se vidi na unutarnjem retrovizoru vozaceva glava). Ovaj se vjerojatno kur..o i onda je ovaj stricek izisao i objasnio mu neke stvari, po potezima i obrambenoj pozi vidi se da stari nije prvi put sudjelovao u okrsaju i vjerujem da je ga i bez noza mogao i trebao nalemat.

   20. 4. 2017,   20:59
  • Da, dečko je bio bezobrazan...i da, oštetio je ZET za 5kn...i da svađao se sa vozačem. Jeli to opravdanje da ovaj psihopat ničim izazvan krene u obračun s dečkom i izbode ga nožem. Čim ima nož očito je da nije sav svoj i da samo traži priliku za nevolju. Ok je osuditi švercanje u busu, ali opravdavati ubojstvo zbog 5kn, dok Todorić otima desetke milijardi eura je degutantno i samo pokazuje u kakvoj je društvo moralnoj kaljuži. RIP!

   20. 4. 2017,   20:55
  • daj ovi zetovci su sa mozgom pilečim i bezobraznim da je dečka pustio u bus nikom ništa ovaj pokrade čitavu državu i nikom ništa i jednim potpisom se riješio svoje krađe a ovoga neka budala ubila na uskrs što nema kartu halo

   20. 4. 2017,   20:45
  • tajna@ pročitaj članak,momak je ušao u bus,vozač izgasio motor i putnici s uredno plaćenom kartom trebaju stati i čekati??? Je li to u redu,je li to normalno ponašanje,kuda ono vodi,što očekivati u budućnosti??? Sigurno da to nije razlog za ubojstvo,no sumnjam da je ubojstvo bilo cilj,nažalost čovjek je momka pogodio u aortu i završilo je tragično. Svi od nas imaju svoje životne probleme i tko zna kuda je išao čovjek koji je izgubio živce možda u birtiju a možda u bolnicu supruzi ili članu obitelji na samrti,razlog je nebitan ali može biti okidač koji dovede do ovakve tragedije no uzrok je i dalje nažalost momak koji je poginuo. Društvo koje iz ovakvih tragedija ne izvuče pouke će nastaviti s osvetama i ponašenjem koje će voditi novim,većim i krvavijim tragedijama. Pogrešno je što je momak želio vožnju bez karte,pogrešno je što je stari uopće imao nož,pogrešno je što su se sukobili,pogrešno je što je stari upotrijebio nož...u ovom slučaju previše pogrešnih odluka s nažalost tragičnim završetkom,no ovakve situacije su sve češče u ovom društvu i neće se prestati događati ako zauzimamo strane već samo ako realno i razumno sagledamo i upozorimo na sve pogrešne odluke koje su donesene u ovom slučaju.

   20. 4. 2017,   20:40
  • nešto nije uredu s društvom u kojem je ovo najbolji komentar... ej, čovjek je mrtav.

   20. 4. 2017,   20:36
  • o jebem te živote i ljudi koji s noževima hodaju okolo,prije si se samo albanaca trebao bojati,sad su svi albanci!

   20. 4. 2017,   20:16
  • i zato ga netko treba nožem ubosti?I šta se tog lika tiče dal bu ovaj ušao u bus ili ne?Mogao je vozač murju zvati i nek se raspravljaju.Danas svaki drugi fura nož,možda i ti nekog u prolazu slučajno trkneš pa dobiš nož,ha???

   20. 4. 2017,   20:14
  • Jesi ti dobro? ovu snimku bi uveo u škole..kakav jadnik..zetovac je sigurno muslič kao i 80% u zetu zato je i radio..neznam kaj je tu loše da pita da se vozi bez karte..bar je pitao.. da je samo prošao nebi ga nitko dirao.. zato ga je ovaj seronja i i piknuo...samo razmisli dali ti imaš djete pa da ti ga netko ovako smakne..seronjo takve kao tebe bi trebalo el.šokerom po jajima

   20. 4. 2017,   19:45
  • Vozac zna ..potencijalnog krivca ..

   20. 4. 2017,   19:30
  • ne znam na koji način se zapošljavaju u drugim gradovima, te da istina je da moćnici direktorski prijete radnicima, ali ja bih radije i da mi se odbije od plaće nego da hebem mačku ater za 4 kune... ionako ljudima na cesti udjeljujem po 400 kn, a prevare me da im treba za bolesno dijete... što je novac važniji od ičeg drugog, od života ljudskog, bem mu miša... pa fakat ćemo se svi među sobom poklati za minimalce... i kod mene u tvrtki plaće ljude i prijete, ali ja i dalje lajem i na svim sam crnim listama, ali od Matije Gupca krv mi teče i želim svima dobro a ne samo nekima, sad odosmo skroz na krivi smjer teme.... rezime, žao mi je, jednostavno mi je žao da jedan običan dan završi zbog takve banalnosti tako grozno po sve

   20. 4. 2017,   19:26
  • Vozač je RADIO svoj posao. Ne znam kakva je situacija u Zagrebu no u nekim gradovima kontrolori kada zateknu putnika bez karte u autobusu zapišu i kod kojeg vozača te im se takve stvari odbijaju od plaće. Zašto bi netko pošteno radio svoj posao i zbog bahatih pojedinaca primao manju plaću za svoj pošten i težak rad???

   20. 4. 2017,   19:21
  • nema pravila ponašanja, ili ima ali ne za sve, primjer Todorić, Sanader, Horvatinčić itd itd

   20. 4. 2017,   19:21
  • zašto su klinci bahati, jer nema odgoja, zašto nema odgoja, jer profesori nisu plaćeni kako treba, roditelji su na poslu od jutra do mraka pa ljubav kupuju lovom, ili su i sami bahati pa tak odgajaju, sve skupa je rasulo, ne vidim izlaz već dulje, te ovim putem odlazim v rit na ham, jer je sve bez veze

   20. 4. 2017,   19:20
  • gdo drobi bez veze? jeste tak jaki kad prosjaci upadnu u javni prijevoz, bez karte naravno, te maltretiraju putnike i bla... što, Romi se recimo mogu voziti gdi god i kak god a ja ću biti na robiji zbog švercanja ili mrtva... krivo, sve je krivo... tužno za sve sudionike ove priče... vozač je istjerival pravdu, umjesto da vozi i pozove, kaj ja znam, policiju ili kontrolu... joooooj

   20. 4. 2017,   19:16
  • Ne znam da li čitamo isti članak,ali u ovom kojeg sam ja pročitao situacija je poprilicno jasno opisana,momak je pita da li je besplatno,vozač rekao da nije,momak nije htio platiti kartu,vozač izgasio motor,putniku s uredno plaćenom kartom dojadilo što ga u životu gazi država,todorić,političari,neimaština izgubio živce i prigovorio,da se momak koji je u tom trenutku KRIV za nastanak cijele situacije povukao ništa dalje se ne bi dogodilo. Nadalje momak koji je očito KRIV i inicijator svih događaja ulazi u prepirku pa i fizički obračun s putnikom,putnik vadi nož ubode ga i dogodilo se veliko zlo. E sad pitanje kakav to čovjek nosi nož je na mjestu,no u današnje vrijeme i bahate klince i ja sve češče razmišljam o nekoj vrsti osobne zaštite,ali to nipošto ne bi bilo ni hladno ni vatreno oružje,ali paper sprej ili suzavac su u ozbiljni kandidati. Uglavnom splet nesretnih odgovornosti je cijeli događaj kao i samo ubojstvo jer je nažalost ubodom probio momku aortu,glavnu i najveću krvnu žilu u tijelu kod koje se teško spašava život i da je odmah pružena liječnicka pomoc....jednostavno tragedija iz koje trebamo izvući pouke mi kao društvo. Mladi da ne mogu biti bahati i arogantni i da postoje pravila i ponašanja koja se moraju poštovati,a svi ostali da se zaštiti od agresivaca i napadača možemo i bez oružja,recimo suzavcem ili paper sprejevima.

   20. 4. 2017,   19:16
  • Slažem se. Al ne treba zaboraviti idiota od 60g. koji se upustio na ovaj način u sukob i najvjerovatnije ga ubo nožem. Tko normalan nosi skakavac sa sobom? I to u 60toj godini. Taj je s 29 bio pet puta gori od ovog...

   20. 4. 2017,   19:06
  • Kaj drobiš bez veze ?

   20. 4. 2017,   19:05
  • obrisan mi je komentar jer sam negdje imala velika slova, pojma nemam... sada više ne mogu ponoviti što sam napisala... želim reći da mi ne znamo što je bilo, jer iz snimke se vidi mladić na kojeg ide striček, ko je koga napao kako što, nemamo pojma, pa zaključke donositi ne možemo, nije baš formirana osoba ni ta koja skakavac nosi i bio je splet okolnosti koji je blesavo završio, da li se htio švercati, da li je što li je, svašta sam u javnom prometu doživjela i ti holdingovci baš koji put znaju biti sirovine, a to ne smijem reći, da odsvukud su uhljebljeni, da što je bio problem pitati, a kaj dečec nemaš baš 4 kune za kartu? aj upadni i sretan Uskrs, ma ne znam

   20. 4. 2017,   19:00
  • Ma kakvi šoker, 7,62TT, pa ti sviraj borbene....

   20. 4. 2017,   18:52
  • Ovo je glup način za izgubiti život,ali čovjek od 30 godina je, formirana osoba i ili je koristan društvu i obitelji ili beskoristan,a ako nema za platiti kartu i ako zbog njega mora ispaštati cijeli autobus s ljudima koji su uredno platili kartu onda ne možemo govoriti o korisnom članu društva. Osim toga što je u potpunom krivu još se ima obraza i tuci s čovjekom od 60 godina,što dovoljno govori i o odgoju. Svi smo se mi švercali kao školarci no kad bi vidjeli kontrolu bježali bi glavom bez obzira,a ne terorizirali ostale ljude u busu ili napadali ljude i kontorole koji rade svoj posao. S 30 godina mi ponos i obraz ne bi dozvoli da sam kruha gladan da se švercam ili bi otišao pješke ili bi vozača pristojno zamolio i vjerujem da bi ih 80% dopustilo ti da se voziš ako pitaš kao čovjek,a ne glumiš magarca. Ne treba suditi nikome no ovo je potpuno glup način da se izgubi jedan mladi život. Ljudi moraju shvatiti da živimo u društvu,zajednici ljudi različitih osobina i karaktera i shvatiti da postoje zakoni,pravila i uljudbene životne norme u protivnom će ovakvih događaja biti sve više. Zbog viška testosterona uništena su dva života i dvije obitelji,da li je vrijedilo toga???

   20. 4. 2017,   18:50
  •   **** Admin **** Poštovani, molimo vas isključite CAPS LOCK kao ostali korisnici na portalu. Lp

   20. 4. 2017,   18:26
  • relan ,dal ga je vozač ubo? di to piše? ajd nemoj sraćkat..između ostalog da te netko napadne kamenom ti bi ga mirno gledao??

   20. 4. 2017,   18:10
  • pitao ga,ovaj mu odgovorio da ga nemože pustit i gotova priča...i ti zetovci imaju svaki čas kotrole-zašto bi on riskirao svoj posao?

   20. 4. 2017,   17:50
  • beebee:@ I meni. Izbori se bliže, mogao je bandito počastiti besplatnom vožnjom na Uskrs..

   20. 4. 2017,   17:39
  • A zašto je prijevoz mogao biti besplatan na Božić, a na Uskrs ne. Meni je i logično da je dečko pitao

   20. 4. 2017,   17:02
  • Možda i tvoje dijete jednom naleti na tog zetovca.

   20. 4. 2017,   16:42
 • Ja sam sa 30 godina imao 10,5 godina staža. Napravio kuću, oženio se i imao dvoke djece. Sa 32 dobio i treće. Nikad se nisam švercao niti bi ikoga molio da me na taj način preveze. A radim kao hebeni zaštitar i jedva kraj krajem spajam zbog kredita. Svi se mi možemo ludi praviti.

  20. 4. 2017,   16:19
  • vrelajuha ili čorba.......ne znam......kakve veze imaju traktoristi iz 95..........ak jos brijes na rat i oluju....proslo je 22godine a vidi se da zivis u proslosti....treba gledati na buducnost........ohladi juhu...ili corbu

   21. 4. 2017,   13:21
  • situacije je vrlo kompleksna i svatko ima svoj osjećaj i mišljenje, a jedina je činjenica da je zbog usijanih glava došlo do tragedije, nema dalje, gotovo... tko je bio bahat, ko je bio u depri jer radi na blagdan, ko je kamo žurio, tko je totalno zariban jer nema ni za kruh, tko je pun sebe jer je mlad ili bilo što što bismo mogli sad izpalamuditi - nije bitno, jednog mladog čovjeka više nema... malo nas je a još i sami sebe uništavamo na svakojake bedaste načine, koliko mladih nestane svakog vikenda u prometu? koliko ih samoubojstvo napravi? zar stvarno nitko ne vidi da je nešto trulo u državi... tuga i apatija

   21. 4. 2017,   10:14
  • Lidija, Domagoj to nije rekao. Puno se toga moze izvuc iz njegovog teksta. Citaj i zamisli se malo. Pozz

   20. 4. 2017,   23:43
  • i veliš, neeka g sje ubio jer sa 29 nemaa ženu i dijete...a jesi faca.....

   20. 4. 2017,   23:10
  • Gordan Stoja, ja sigurno nisam čekao neko zlo niti se radujem tomu. Nisam tako odgajan da bi se naslađivao tuđoj muci ili nesreći. Napisao sam samo činjenice. A to što je to tvoj pajdo, ili pajdo tvoga pajde sa kojim ločete po birtijama i obilazite kladionice pa maltretirate ljude koji rade svoj posao i na Uskrs moraju trpiti sranja umjesto da su sa svojim obiteljima kući, e to nije moj problem. Zivio.

   20. 4. 2017,   22:59
  • A ti mrva sa "Rvatima" imaš isto koliko i ostali sudionici kolone traktoraša iz kolovoza 1995.

   20. 4. 2017,   21:14
  • Bla bla bla i onda sam doselio u Hrvatsku bla bla bla

   20. 4. 2017,   20:39
  • samo mi daj žute kartone i briši moj post ali pusti ove jadnike koji samo čekaju neko zlo da pametuj

   20. 4. 2017,   20:02
  • ne tebi hrvatski sandokan več ovom jadniku gore KnezDomagoj

   20. 4. 2017,   19:54
  • to jesmo, apsolutno

   20. 4. 2017,   19:48
  • koji smo mi Rvati budaletine...............

   20. 4. 2017,   19:45
  • da li je ova nepristojnost meni upućena? zbog velikih slova mi se obriše komentar, a ovdje se mogu ovakve riječi koristiti? što nemam pravo na mišljenje?

   20. 4. 2017,   19:45
  • točno tako, nisam ništa komentirala i čitala jaaaako dugo, jer se samo uzrujam od negativnih i agresivnih komentara i živce zgubim samo, pa mi se čini da trebam i dalje se maknuti, jer domovina je ošla u pm, hvala na konstataciji da uludo čitam portale

   20. 4. 2017,   19:33
  • hrvatski sandokan....bitno je da imas za internet.......hej i dalje brij.....i citaj portale

   20. 4. 2017,   19:30
  • ja s 50 imam 32 godine staža, nemam ušteđevinu, imam ovrhe, pokušavam otplatiti garsonijeru, ali brijem da ću ju prodati, imam dijete koje s faksom radi kao da ima NKV i što sad, e da, švercam se iz inata, jer je sve naopako i budem dok ne postane pošteno, ako me neko ubije za 4 ili 10 kn i dalje budu sve ovce trpile Todorićizme i Marićizme i ostale securitizme i poduzetnike, a mi mali među sobom se budemo poklali, to će baš dobro biti jer će, ma ne znam više... užas se dogodio a vi o švercanju, što vi znate što je bilo u glavi dečku što tom tipu što ikome... možda je cijelo vrijeme bubica, ali je baš sad se nešto htio inatiti... ne sudite da se vama ne bi sudilo, ima tko će suditi na kraju svima

   20. 4. 2017,   18:31
  • I rasel si u propalom komunizmu....

   20. 4. 2017,   18:24
  • Koliko zaštitari imaju plaću?

   20. 4. 2017,   18:03
  • Trojicu dnevno. Specijalno iz Vk dođem u Zg radi toga 😀

   20. 4. 2017,   16:32
 • Ovo je sve, samo ne ekskluzivno

  20. 4. 2017,   16:17
  • I nebitno....

   20. 4. 2017,   18:16