Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ekskluzivno: Europski pučani neće imati sastanke u Saboru

Vodstvo Europske pučke stranke je odlučilo da neće održavati tehničke sastanke u Saboru. To je njihova odluke jer ne žele raditi štetu grupaciji. Svi sastanci će biti održani negdje drugdje, saznajemo u HDZ-u

Niti predsjedništvo niti skupština Europske pučke stranke neće biti održani u Hrvatskom saboru! Kongres Pučana se održava sljedeći tjedan u Zagrebu, a žestoku političku polemiku je izazvala odluka predsjedništva Sabora da iznajmi dvoranu za nešto više od 70.000 kuna.

- Vodstvo Europske pučke stranke je odlučilo da neće biti održani tehnički sastanci u Saboru. To je njihova odluke jer ne žele raditi štetu grupaciji. Svi sastanci će biti održani negdje drugdje - saznajemo ekskluzivno od sugovornika iz HDZ-a.

On kaže da će tako novac koji je trebao završiti u proračunu od najma dvorane otići negdje drugdje. Oporba je žestoko napala HDZ jer su iznajmili sabornicu za skup svoje političke grupacije iako su podršku tome dali i oporbeni članovi predsjedništva Sabora.  Inače, glavni izborni kongres koji je najavljen u Areni Zagreb, tamo će se i održati.

Komentari (65)
  • Zašto mafijašima ne iznajmiti Sabor? Ionako su večina zastupnika Sabora mafijaši. Pravo mjedto za skup!

    14. 11. 2019,   10:01
  • Ja bi volio vidjeti Vučića u Saboru, jer to bi u potpunosti opravdalo HDZ-ovu krilatica " VJERODOSTOJNO". Ti bi prodali Talijani-ma hrvatski obalu za šaku eura.

    14. 11. 2019,   09:56
  • niste na tome ni trebali inzistirati, o tezini poruke da nam dojucerasnje cetnicke vodje sjede u saboru ili njihova izaslanica koja je do prekjuce uredjivala seseljeve novice "velika srbija" da ne govorimo, vec ste nam "zasolili" time da moramo trpjeti pupavca i malog milosevica. i ta prica o 70'000 koje bi navodno ostale u proracunu ne pije vode. ne moze drzava tj. politika konkurirati hotelijerima i dr. iz turisticke struke ali bi ih mogla podrzati privlaceci u rh sto vise ovakvih skupova. tako i tako dobar dio zarade odlazi u proracun.

    14. 11. 2019,   09:42