Obavijesti

News

Komentari 108

Eksplozija u Kninu: Preminuo je teško ozlijeđeni pirotehničar

Eksplozija u Kninu: Preminuo je teško ozlijeđeni pirotehničar
12

U eksploziji su ozlijeđena trojica pirotehničara. Dvojica su zadobila lakše ozljede, a skupnik Marko Odžak je teško ozlijeđen. Preminuo je tijekom operacije

VIDEO

U vojnom skladištu HV-a "Stara straža", udaljenom 11 kilometara od Knina, u srijedu oko 10.40 sati stradala su trojica vojnih pirotehničara - nadnarednik Dalibor Batinić, skupnik Marko Odžak i vojnik Davor Perković. Oni su čistili krug bivše vojarne od zaostalih eksplozivnih sredstava. 

Prema službenom priopćenju MORH-a, eksplodirala je mina koja se nalazila u visokom raslinju u skladišnom kompleksu.

Nadnarednik Dalibor Batinić i vojnik Davor Perković su zadobili lakše ozljede, dok je skupnik Marko Odžak teško ozlijeđen i bio je zadržan pod intenzivnim medicinskim nadzorom. Batinić je otpušten iz bolnice, a Perković je zadržan na promatranju.

Teško ozlijeđenom pirotehničaru eksplozija je amputirala nogu, a druga noga i šaka su mu bili ozlijeđeni. Preminuo je tijekom operacije oko 15.15 sati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Kod jednog od ozlijeđenih rane su površinske, pa ga je zbrinuo liječnik koji je s pirotehničarima boravio na terenu. Drugi, čije su ozljede također okarakterizirane kao lakše, zbrinut je u našoj bolnici i izvan opasnosti je - rekao je ravnatelj Opće bolnice Hrvatski ponos Knin, Oliver Ojdanić, koji zbog težine ozljeda nije htio davati nikakve prognoze za trećeg pirotehničara.

Vojarna "Stara straža" je tri kilometra udaljena od naselja Pađene, čiji mještani ovaj puta nisu bili uznemireni eksplozijom, za razliku od incidenta od prije dvije godine kada su eksplozije odbacivale streljivo stotinama metara uokolo i sva su okolna sela bila evakuirana. Tada je eksplodiralo 1800 tona granata, streljiva, eksploziva, avionskih bombi i drugih eksplozivnih tvari.

Stradali pirotehničari stradali su dok su sanirali posljedice te havarije. Iz MORH-a saznajemo kako vojni pirotehničari već dvije godine sustavno čiste mine u vojarni i oko nje, te da se posao nastavlja i nakon ove posljednje nesreće.

Nakon saznanja o izvanrednom događaju u Pađene je upućen zapovjednik Zapovjedništva za potporu general bojnik Mate Ostović sa suradnicima kako bi utvrdili okolnosti nastanka ovog izvanrednog događaja.

>>> Pakao u Kninu: Eksplozija u vojarni, evakuirali su mještane

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 108
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag