Obavijesti

News

Komentari 5

Eksplodirala je zgrada u Gazi, poginula su dva Palestinca

Dvojica Palestinaca poginula su a jedan je ozlijeđen u eksploziji u nedjelju u zgradi u Gazi, objavili su zdravstveni djelatnici.

VIDEO

Uzrok eksplozije do koje je došlo nekoliko sati nakon što je objavljeno da je dogovoreno primirje između Izraela i palestinskih militanata u Gazi još uvijek nije poznat.

Izrael i militantne skupine u Gazi u subotu su dogovorili primirje, nakon što je Izrael izveo niz zračnih napada na Hamas, a Palestinci ispalili više od 100 raketa. 

Izraelska vojska tvrdi kako su Palestinci nekoliko sati nakon objave primirja ispalili dvije granate prema Izraelu koji je odgovorio na napad.

U subotu su u sukobima dvije strane poginula dva palestinska tinejdžera.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Glasnogovornik Hamasa Fawzi Barhoum rekao je: "Pokušaji mnogih strana nastavljaju se od početka eskalacije i izraelskog bombardiranja Gaze. Okrunjeni su uspjehom egipatske inicijative uspostavljanja mira i okončanja eskalacije". 

Palestinska militantna skupina Islamistički džihad odvojeno je priopćila kako je postignuto primirje. 

Jedan istaknuti izraelski vojni dužnosnik naglasio je kako će samo "činjenice na terenu diktirati budući odgovor" izraelske vojske.

Rast nasilja između dviju strana dogodio se nakon sve snažnijih kritika na račun izraelskog premijera Benjamina Netanyahua jer se nije uspio suprotstaviti novoj palestinskoj taktici - zapaljenim zmajevima i balonima lansiranima iz Gaze kojima su zapaljeni usjevi i vegetacija na jugu Izraela. 

Izvori iz Gaze tvrde kako je od petka izvedeno više od 40 zračnih napada na tu enklavu, dok izraelska vojska kaže kako je na Izrael ispaljeno više od stotinu raketa. Neki od tih projektila su zaustavljeni izraelskim proturaketnim sustavom, no policija je objavila kako je u južnom gradu Sderotu ozlijeđeno troje ljudi. 

Borbe su započele u petak kad su se tisuće Palestinaca okupile na granici s Izraelom na tjednim prosvjedima koji su ušli u svoj četvrti mjesec.

Izraelska vojska tvrdi kako su prosvjednici tada bacali gume, kamenje, eksplozivne naprave i bombe na njezine pripadnike i da je jedan časnik ozlijeđen palestinskom ganatom bačenom preko ograde na granici. 

Izrael je pokrenuo zračne napade na Gazu nekoliko sati kasnije. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda
VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku
STOP ZA MILANOVIĆA

VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku

Na Ustavnom sudu se raspravljalo o načinu na koji se predsjednik RH Zoran Milanović angažirao u izbornoj kampanji