Obavijesti

News

Komentari 69

Vozač čistio kamion i aktivirao dinamit? 'Stakla su mi pukla...'

Vozač čistio kamion i aktivirao dinamit? 'Stakla su mi pukla...'
5

Neslužbeno doznajemo da je u eksploziji smrtno stradao vozač kamiona koji je u kamenolom dovezao eksploziv za miniranje kamena. Metlom je čistio kamion i vjerojatno aktivirao preostali eksploziv

VIDEO

Stavljao sam drvo u peć u prizemlju kuće kada je odjeknula eksplozija. To je bilo toliko snažna detonacija, sve se streslo i odmah su se sasipala sva stakla na prozorima, rekao je Milan Živković, mještanin Trupnjaka kod Krnjaka koji stanuje kod kamenoloma u kojem je u utorak oko podneva aktivirana snažna eksplozija zasada nepoznatog sredstva u kojoj je poginuo muškarac. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:17
kamenolom

- Odmah sam pomislio da se nešto dogodilo u kamenolomu. Kada se minira kamen to se gotovo niti ne čuje, a ovo je eksplodiralo i detonacija je bila jako snažna. Nažalost u eksploziji je stradao jedan čovjek, srećom pa su drugi radnici bili dalje od toga - govori Milan i dodaje da mu je na kući popucalo staklo na svih deset prozora na kući kao još jednom susjedu i susjedi.

Dodao je da poslijepodne ide u Karlovac po nova stakla, a trošak mu je obećao podmiriti vlasnik građevinske tvrtke iz Duga Rese koja sada iz kamenoloma eksploatira kamen. 

kamenolom

Neslužbeno doznajemo da je u eksploziji smrtno stradao vozač kamiona koji je u kamenolom dovezao eksploziv za miniranje kamena. Metlom je čistio kamion, a pretpostavlja se da je upravo tada slučajno aktivirao zaostali komad eksploziva.

Navodno se radi o djelatniku zagrebačke tvrtke Geomin za bušenje, miniranje, drobljenje i sijanje, no tu informaciju, identitet stradalog muškarca kao i sve okolnosti njegova stradavanja istražuje policija koja na mjestu događaja vrši očevid.

kamenolom

Djelatnici te tvrtke koji su se nalazili u kamenolomu nisu ništa htjeli govoriti o samom događaju, no sve ih je jako potresao.

Inače, detonacija je bila toliko snažna da su i mještani pet kilometara udaljenog naselja Budačke Rijeke govorili da im se tijekom detonacije stresla kuća.  


 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 69
VIDEO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca

DP želi 4 ministarstva? Mario Radić za 24sata: To nije istina, ne znam tko to plasira u javnost
IZ MINUTE U MINUTU

DP želi 4 ministarstva? Mario Radić za 24sata: To nije istina, ne znam tko to plasira u javnost

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...