Obavijesti

News

Komentari 214

Eksplozija rafinerije: Sedmero ozlijeđenih, požar lokaliziran

Eksplozija rafinerije: Sedmero ozlijeđenih, požar  lokaliziran
5

Jaka eksplozija potresla je Bosanski Brod u utorak navečer. Sve se osjetilo i u Slavonskom Brodu. U požaru u rafineriji nafte ozlijeđeno je najmanje sedmero ljudi

VIDEO

Snažna eksplozija odjeknula je u Bosanskom Brodu. 

Najnovije informacije: 

23.50 - Na hitnoj sjednici županijskog i gradskog Stožera zaštite i spašavanja  nakon eksplozije rekli su kako je koncentracija onečišćenih tvari u zraku izmjerenu u 22 sata su u dozvoljenim granicama. Nastavit će se pratiti koncentracija, a o svemu će izvijestiti i građane, piše Tportal

Demantirane su glasine o evakuaciji stanovnika s područja naselja Jelas, a škole i vrtići u srijedu će raditi normalno. Iako je prema prvim informacijama eksplodiralo postrojenje Izomaks, to srećom nije točno jer bi posljedice bile daleko gore. 

23.40 - Neovisni analitičar Zoran Grgić za Večernji list komentirao je kako je inicijalna eksplozija, sudeći prema boji požara, imala temperaturu oko 1.100 stupnjeva, a okolna oko 800.

23.00 - Direktor doma zdravlja u Bosanskom Brodu Zoran Predojević izjavio je za radio da je primljeno sedmero ozlijeđenih, čije je zbrinjavanje u tijeku. Vatrogasci su lokalizirali požar

22.45 - Javili su nam se i šokirani građani. 

- Bio sam u kući sa ženom i djetetom kad su se zatresli prozori i čula se eksplozija. Vidio sam plamen i da nešto gori. Inače, živim 5 kilometara od Slavonskog Broda, u naselju Gornja Vrba, kazao je čitatelj Dario. 

- Došao sam s posla, bio u stanu na četvrtom katu, večerao kad se ova eksplozija dogodila. Znači nikad ovo nisam doživio i vidio da se ovako može zatresti zgrada. Žena i ja pokušavamo još smiriti dijete koje se preplašilo - javlja nam čitatelj Roman.

- Cijela zgrada se zatresla. To je bilo nevjerojatno, ljudi su do osjetili u okolnim selima. Izašao sam van i sve što se vidjelo je crveno nebo i osjetio se neki čudan miris. Prijatelj koji stanuje odmah uz nasip je rekao kako nitko ne izlazi van. Svi se zatvaraju u kuće jer ne znamo što je to eksplodiralo pa se boje da nije nešto štetno - objašnjava čitatelj iz Slavonskog broda.

22.19 - Načelnik općine Brod Ilija Jovičić kazao je za RTSR da ima ozlijeđenih radnika te da su vatrogasne jedinice na terenu. 

REPORTER 24SATA UŽIVO: 

22.10 - Kako javlja Tportal, policija i hitne službe zasad nemaju informacija ima li žrtava, kolika je šteta niti postoji li opasnost od onečišćenja. 

21.55 - Šokirani čitatelji počeli su javljati svoje doživljaje. 

- Jaka eksplozija. Prije nekoliko trenutaka zatresla prozore - napisala je jedna čitateljica, dok je druga istaknula da se zgrada jako zatresla. 

- Kuća nam se zatresla, čula se eksplozija i minutu je trajao taj zvuk. Kao da je vlak iskočio iz tračnica. Katastrofa - napisala je čitateljica. 

-------

REPORTER 24SATA UŽIVO: 

Kako saznajemo, radi se o rafineriji. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

rafinerija 00:22

Eksploziju su osjetili i građani Slavonskog Broda. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Više informacija uskoro... 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 214
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
'Imamo 76 ruku i bez zastupnika manjina': Tko je misteriozni žeton u slagalici nove Vlade?
DOGOVORILI SU VLADU?

'Imamo 76 ruku i bez zastupnika manjina': Tko je misteriozni žeton u slagalici nove Vlade?

Plus+ Domovinski pokret i HDZ s Vesnom Vučemilović imaju 75 ruku. Fali im jedna bez manjina. IZ DP-a tvrde da imaju i tu ruku