Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Engleska: Liječnik zaražen HIV-om porodio 200 majki

None Foto: 24sata/ilustracija

Panika je zavladala u engleskom gradu Essexu nakon što su iz dvije bolnice poslana 192 poziva majkama i njihovoj djeci na testiranje HIV-om

Ne mogu jesti ni spavati. Veoma sam zabrinuta, naročito se bojim rezulatata testiranja - kazala je Angelique Millington (32) jedna od nekoliko stotina žena koja je primila poziv iz bolnice u Essexu da dođe na testiranje na HIV. Millington je rodila sina na carski rez, a porodio ju je liječnik iz bolnice u Essexu zaražen HIV-om. Pozivi su poslani majkama koje su rađale u dvjema bolnicama u kojima je zaraženi doktor radio u razdoblju od 2006. i 2007. godine.
- Dosta su me razrezali kako bi dijete moglo van. Virusu sam tako bila izložena ja i moje dijete. Isprika mi sada ništa ne znači - kazala je Tracy Cause (33). Bolnice su sveukupno poslale 192 poziva majkama koje je porodio zaraženi doktor. On trenutačno ne radi na odjelu gdje bi mogao biti rizičan za pacijente, tvrdi ravnatelj bolnice.
- Žao mi je što su neki naši pacijenti mogli biti izloženi riziku zaraze HIV-om. Ipak, naglašavam da je prenošenje HIV-a na ovaj način doista rijetkost - kazao je ravnatelj bolnice Basildon Trust, Stephen Morgan. U listopadu 2005. godine 5000 pacijenata iz Essexa pozvani su na testiranje na HIV jer ih je liječio stomatolog koji je bio zaražen smrtonosnim virusom.

Komentari (3)
  • radi na drugom odjelu? super,to je fakat utjeha!

    23. 5. 2008,   11:56
  • slažem se s maxich.mislim svi govore kako su bolnice sterilizirane.jesu ku*ac kad se ovakve stvari događaju.

    23. 5. 2008,   15:45
  • zašto bolnice nekontroliraju svoje liječnike?! pa ne može osoba zaražena HIV- om biti zaposlena u zdravstvenoj ustanovi, liječnikuse ide da bi netko ozdravio, a ne da ga se još dokrajči! najgore je što su i tek rođene bebe bile tome izložene, prestrašno!!!!

    23. 5. 2008,   09:43