Obavijesti

News

Komentari 88

Epidemija u učeničkom domu u Čakovcu: Djeca su dobila svrab!

Epidemija u učeničkom domu u Čakovcu: Djeca su dobila svrab!
1

Epidemiološkom analizom utvrđeno je da se epidemija svraba raširila među djecom smještenom u domu. Djeca moraju provesti terapiju s članovima obitelji, a u dom se mogu vratiti nakon liječenja

VIDEO

Zbog dezinformacije o epidemiji učenici su u petak odbili ući u školu. Na teren su izašle tri liječnice Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, rekle im kako nema panike, a mi kao škola poduzeli smo sve mjere predostrožnosti u suradnji sa ZJZ-om. 

Pojačali smo postavljanje papira i sapuna, rekla nam je djelatnica Graditeljske škole u Čakovcu (na fotografiji gore). Dodala je kako je nakon razgovora s liječnicama iz ZJZ-a većina učenika ušla u školu i bez problema nastavila pratiti nastavu.

Kako pišu Međimurske novine, Srebrenka Pongrac, ravnateljica Graditeljske škole podnijela je ostavku na funkciju ravnateljice.

Doktorica Višnja Smilović iz ZJZ Međimurske županije potvrdila nam je kako je u tijeku obrada svraba u Učeničkom domu Graditeljske škole u kojoj su smještena 73 srednjoškolca s područja županije te 30-ak studenata.

- Svi polaznici srednjih škola smještenih u Domu, kao i osoblje Doma stavljeni su pod zdravstveni nadzor koji uključuje liječenje oboljelih i kemoprofilaksa svih kontakata oboljelih. 

Epidemiološkom analizom i obradom utvrdili smo da se epidemija svraba raširila među djecom smještenom u Domu.

Zbog prirode bolesti, te mogućih bliskih kontakata, sva djeca sa smetnjama te njihovi kontakti stavljeni su pod zdravstveni nadzor. Sve oboljele ili u riziku obolijevanja smo obavijestili, obišli te dodatno kontaktirali telefonom - rekla nam je dr. Smilović.

Dodala je kako oboljela djeca moraju provesti terapiju s članovima obitelji, a u Dom se mogu vratiti tek nakon završenog liječenja.

- U Graditeljskoj školi u petak smo proveli zdravstveni odgoj, a u ponedjeljak imamo roditeljski sastanak - rekla je dr. Smilović

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 88
VIDEO

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...
VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'
METEOROLOŠKI FENOMEN

VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'

Filipinske vlasti zatvorile su škole na dva dana nakon što se nekoliko dana zaredom temperatura nije spuštala ispod 40 stupnjeva. U nekim dijelovima zemlje bilo je i preko 50 °C