Obavijesti

News

Komentari 156

Erceg je došao do Tuđmanovog spomenika: 'Opet ću u zatvor!'

Erceg je došao do Tuđmanovog spomenika: 'Opet ću u zatvor!'
1

Sude mi za verbalni delikt. Policajci su na sudu izjavili da su me štitili od razjarene gomile. Ja sam prošao puno gore stvari, ja sam već nekoliko puta umirao i ne mogu me spriječiti, kazao je Erceg

VIDEO

Zoran Erceg proglašen je krivim za remećenje javnog reda i mira zbog uzvikivanja da je prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđman ratni zločinac. Kažnjen je s 15 dana zatvora, godinu dana uvjetno i jednogodišnjom zabranom prilaska spomeniku Franji Tuđmanu u Zagrebu. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Zoran Erceg dobio zabranu prilaska Tuđmanovom spomeniku: ' Nema tog suda i policije koji će me spriječiti da dođem do Franje Tuđmana' Reporterka: Ines Švagelj

Objavljuje 24sata u Srijeda, 13. veljače 2019.

Mjera zabrane prilaska spomeniku još mu nije stupila na snagu jer je riječ o nepravomoćnoj presudi koju Visoki prekršajni sud može potvrditi, izmijeniti ili ukinuti.  

Dobio 15 dana zatvora jer je vikao da je Tuđman zločinac
Dobio 15 dana zatvora jer je vikao da je Tuđman zločinac

No, Erceg je odmah krenuo do spomenika.  

- Nema te kazne i zatvora koji mene mogu spriječiti da nastavim govoriti da je Tuđman ratni zločinac jer on to i jest. Žao mi je što sud nije imao hrabrosti odbaciti ovaj predmet kao neosnovan već je u presudi doslovno citirao policijski optužni prijedlog kojeg policija nije usmeno objrazložila. U ispitivanju svjedoka ustanovilo se da su policajci davali oprečne izjave i da su prepravljali optužni prijedlog. Moj optužni prijedlog potpisao je policajac koji me nije ni vidio na otkrivanju spomenika i ne zna što sam napravio. Na sudu se čudio zašto  je on potpisan jer on s tim nema veze - kazao je Erceg za Dnevnik.hr. 

- Ja ću i dalje progovarati istinu o Domovinskom ratu jer imam obvezu prema svojim poginulim suborcima da javnosti govorim što se doista događalo u ratu, a ne da uče laži onih koji bi željeli mijenjati prošlost. Ona je takva kakva jest i događalo se ono što se događalo. Ratni zločinci Franjo Tuđman i Slobodan Milošević dogovarali su podjelu Bosne, a da bi to pokrili nas su slali u BiH - kaže Erceg.

Kod Tuđmanova spomenika poručio kako ga presuda podsjeća na verbalne delikte u bivšoj državi.  

- Presuda je donesena na temelju zakona iz 1977. godine. Da sam ja tada rekao da je Tito zločinac, završio bih u zatvoru. Sude mi za verbalni delikt. Policajci su na sudu izjavili da su me štitili od razjarene gomile. Ja sam prošao puno gore stvari, ja sam već nekoliko puta umirao i ne mogu me spriječiti. I dalje ću govoriti o zločinima koje je radio Tuđman ili koji su se radili u njegovo ime - kazao je Erceg za Dnevnik.hr. 

U tom trenutku je došla policija.

- Trebate se sramiti da štitite ovog ratnog zločinca - rekao je Erceg.

- Pazite što govorite - odgovorio mu je policajac. Policija je potom legitimirala i novinare.

- Gospodin je rekao da ću opet u zatvor. On već zna da ću u zatvor - rekao je Erceg, prenosi N1.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 156
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa