Obavijesti

News

Komentari 64

Borbe i dalje traju, vojska u obračunu ubila 104 pučista

Borbe i dalje traju, vojska u obračunu ubila 104 pučista
1

Turska vlada preživjela je pokušaj udara, a predsjednik Recep Tayyip Erdogan najavio je da će očistiti vojsku od urotnika. 'Turskom neće vladati vojska', rekao je pristašama koji su ga dočekali u zračnoj luci

VIDEO

Vojne operacije kojima se pokušava potpuno vratiti kontrola nad Turskom i dalje su u tijeku, a trenutni šef glavnog stožera turske vojske izjavio je u subotu kako su ubili 104 pučista, prenosi BBC. Vojska u Ankari pokušava preuzeti i punu kontrolu nad glavnim stožerom. 

Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan najavio je da će očistiti vojsku od urotnika. Rekao je i kako je novi udar moguć u bilo koje doba i da ljudi moraju biti spremni.

- Platit će visoku cijenu za izdaju - rekao je Erdogan u televizijskom obraćanju okrivljujući za puč vjerskog vođu Fethullaha Gulena koji živi u SAD-u.

Turske vlasti uhitile su 1563 pripadnika vojnih snaga širom zemlje nakon pokušaja udara, rekao je za Reuters neimenovani turski dužnosnik. Vojna frakcija u pokušaju zbacivanja vlasti upotrijebila je helikoptere i tenkove, blokirala mostove i preuzela nekoliko turskih medija. 

Da bi novi pokušaj udara u Turskoj mogao uslijediti u bilo kojem trenutku, objavljeno je u subotu ujutro na Twitter računu turskog predsjedništva, u poruci u kojoj se ističe kako je potrebno da ljudi i dalje ostanu na ulici. 

Privremeni zapovjednik turske vojske Umit Dundar, imenovan u vrijeme dok je glavni zapovjednik vojske general Hulusi Akar bio uzet za taoca, kazao je da je vojni udar u Turskoj propao, dodavši da su ubijena 104  pučista.

- Pokušaj vojnog udara je propao - kazao je on novinarima u Istanbulu.

On je u izjavi koju je uživo prenosio turski CNN ustvrdio kako su pobunjeni vojnici uzeli za taoce brojne vojne zapovjednike. Također je poručio kako je Turska zauvijek "zatvorila poglavlje" vojnih udara i da ga nikad više neće otvoriti. Brojni visoki vojni dužnosnici osudili su tijekom noći pokušaj udara kao "nelegalni čin" te pozvali pobunjenike da se vrate u vojarne.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 64
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa