Obavijesti

Promo sadržaj

Escape room – novi alat u selekcijskom postupku Peveca

Escape room – novi alat u selekcijskom postupku Peveca
2

U odnosu na klasične metode procjene, kandidati se u okruženju koje podsjeća na igru puno opušteniji, otvoreniji i teže upravljaju svojim postupcima, odnosno njihovo ponašanje je „iskrenije“ te je stoga i procjena kvalitetnija

Jedan od razloga za uvođenje Escape rooma u selekcijski postupak u Pevecu bio je potreba za novim, nekonvencionalnim metodama i alatima koji bi nam omogućili što bolju procjenu kandidata, posebice njihovo ponašanje i interakciju u timu, njihove mogućnosti snalaženja u novim, nepoznatim situacijama, reakcije na stres (vremensko ograničenje), potencijal za preuzimanje vodećih uloga u timu kao i rješavanje konflikata.

U odnosu na klasične metode procjene, kandidati se u okruženju koje podsjeća na igru puno opušteniji, otvoreniji i teže upravljaju svojim postupcima, odnosno njihovo ponašanje je „iskrenije“ te je stoga i procjena kvalitetnija. 

Sudjelovanje u Pevec Escape roomu svakom kandidatu pruža jednaku mogućnost da pokaže vlastitu snalažljivost, način rješavanja problema, vještine vođenja i način rada u timu. Kandidati mogu biti različitih profila i sudjelovanje u Escape roomu ne zahtijeva dodatna znanja i vještine zbog čega bi neki kandidati mogli imati prednost. Sudjelovanje nema ograničavajućih elemenata – nema fizičkih prepreka, a niti drugih ograničenja zbog kojih bi neke skupine bile diskriminirane, tj. ne bi mogle sudjelovati u scenariju.
 

Osim toga, ovakva gejmifikacija procesa ne samo da je osvježenje za generacije koje su već dulje vrijeme na tržištu rada, nego je i element koji nam osigurava prednost u privlačenju novih generacija, posebice studentske populacije koja je tek u potrazi za prvim poslodavcem.  

U Pevecu Sektor ljudskih potencijala potiče i podržava zalaganje zaposlenika za unapređenjem procesa, inovacijama i razvojem novih alata te uvijek nastojimo i sami pružiti dobar primjer. Uvođenjem ovog alata dobili smo i na prepoznatljivosti jer smo prvi poslodavac koji ovaj alat koristi u selekcijskom procesu. 

Osim za nove kandidate, Escape room koristimo i za procjenu zaposlenika Peveca koji nas često podrže i u testiranju novih scenarija. Na taj se način i oni jače identificiraju s kompanijom te direktno utječemo i na njihovo zadovoljstvo i angažman.  

Ideju za Escape Room, kao segment selekcijskog postupka, pohvaljujem i uistinu svaka vam čast na inovativnosti. Osjećaj pri sudjelovanju u nečemu ovakvom je izvanredan, opuštajući, ali istovremeno zabavan i pun adrenalina. Također, smatram da je izuzetno koristan s aspekta upoznavanja drugih kandidata, budućih kolega i zbližavanja s istima. U svakom slučaju, lijepo iskustvo i hvala Vam na istome.“ - Iva P.

Sve pohvale za ovu ideju, najbolje testiranje na kojem sam bila. Svidjela mi se ideja jer u samom početku ste nam pružili opuštajuću atmosferu, potaknuli ste nas na razmišljanje i rješavanje problema u timu. Pokazali ste da vam je važno timsko rješavanje zadataka ili problema i da se možemo osloniti na ljude u timu. Ovakvih testiranja bi trebalo biti više.
Moderno, zanimljivo, interesantno, novo, drugačije, posebno, potiče na razmišljanje.
“ - Ines V.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

REHAU predstavio prozore budućnosti: Pogled u ljepši, sigurniji i održiviji svijet
PROMO

REHAU predstavio prozore budućnosti: Pogled u ljepši, sigurniji i održiviji svijet

Tvrtka REHAU je i ove godine sudjelovala na jednom od najvećih sajmova industrije prozora i vrata, Fensterbau Frontale 2024 u Nürnbergu, u Njemačkoj

Otkrijte idealnu destinaciju za Uskrs i proljetne praznike
PROMO

Otkrijte idealnu destinaciju za Uskrs i proljetne praznike

Obiteljska oaza u Amadria Park Hotelu Andrija i Dalmatinskom selu
Tradicionalni dalmatinski kolač – Iz Pan-Peka stiže recept za slasnu deliciju pincu
PROMO

Tradicionalni dalmatinski kolač – Iz Pan-Peka stiže recept za slasnu deliciju pincu

Gastro stručnjak Mile Butorac iz prve ruke isprobao Pan-pekov recept za najukusnije pince