Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Escobar Balkana: Najtraženiji crnogorski bjegunac je uhićen

None Foto: Screenshot/YouTube 2

Safet Kalić optužen je za pranje osam milijuna eura koji je stekao prodajom droge. Uhićen je u ponedjeljak u Austriji na temelju Interpolove međunarodne tjeralice

Najtraženiji crnogorski bjegunac Safet Kalić , optužen za pranje novca koji je stekao prodajom droge, uhićen je u ponedjeljak u Austriji poslije intenzivne i višegodišnje suradnje crnogorskog Ministarstva unutarnjih poslova i policijskih organizacija više država, prenose mediji u Podgorici.

Kalić je uhićen na temelju međunarodne tjeralice koju je 2011. godine , po zahtjevu Crne Gore, raspisao Interpol Podgorica, potvrđeno je "Vijestima" u MUP-u Crne Gore.

U Višem sudu u Belom Polju 6. listopada završeno je suđenje Safetu Kaliću, njegovom bratu Mersudinu i supruzi Amini, koji se terete za pranje osam milijuna eura stečenih švercom droge, a presuda se očekuje u utorak , prenose "Vijesti".

U završnoj riječi tužiteljstvo je reklo da su Kalići krivi za djelo koje im se stavlja na teret, dok obrana tvrdi da je optužnica proizvoljna i da tužiteljstvo tijekom postupka nije dokazalo da je novac stečen nelegalnim putem.

Zamjenik specijalnog tužitelja je kao dokaze dao nalaze i mišljenja vještaka i svjedoka i rekao da je dokazana krivica Kalića .

Kalića su inače nazivali i Escobarom Balkana.

Komentari (25)
  • Belo polje ne postoji. Grad se zove Bijelo Polje :P

    21. 10. 2014,   00:07
  • Jeli ovaj ili onaj Kaljemendi financira Mesićevu kampanju i vozia ga po Makedoniji.

    21. 10. 2014,   15:52
  • Budete li ovako nastavili stvarno neznamo od cega ce crnogorci zivit !

    20. 10. 2014,   23:50