Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Esih predvodi listu 'Neovisnih', dok je Hasanbegović na začelju

None Foto: Patrik Macek/PIXSELL 5

Na ovim izborima hrvatski narod ima prigodu iskazati svoje mišljenje o protunarodnoj hrvatsko-srpskoj koaliciji na čelu koje stoji Andrej Plenković, rekao je Hasanbegović

Prije predaje liste u Državno izborno povjerenstvo, zajedničke kandidate za europske izbore predstavili su Neovisni za Hrvatsku i HSP, koji na predstojećim izborima očekuju minimalno jedan mandat. Nositeljica liste je Bruna Esih, a na njezinom začelju je Zlatko Hasanbegović

POGLEDAJTE VIDEO

Neovisni za Hrvatsku predali listu za izbore za Europski parlament Reporter: Snježana Krnetić

Posted by 24sata Politiko on Monday, April 8, 2019

- On je svojevrsni čuvar liste. Dat ćemo sve od sebe da to bude pobjednička lista, da je svojim nastupima i primjerom predstavljamo, čuvamo i da nitko, ako ništa drugo s nje ne utekne - poručila je Esih koja je zamolila građane da izađu na izbore.

Među ostalima na listi su Željko Glasnović i Ana Lederer, a HSP predstavljaju Karlo Starčević i Damir Markuš bojovnik HOS-a i vukovarski branitelj. Esih je za Glasnovića rekla kako je on 'duša liste'.

- Ovi izbori imaju posebnu političku važnost, oni prelaze okvire značenja Europskog parlamenta i uloga hrvatskih zastupnika u njemu. Ovo su svojevrsni pretparlamentarni izbori. Na njima hrvatski narod ima prigodu iskazati svoje mišljenje o protunarodnoj hrvatsko-srpskoj koaliciji na čelu koje stoji Andrej Plenković, a koja je nastala na podlozi političke trgovine i koja predstavlja negaciju autentične izborne političke volje - rekao je Hasanbegović. 

Zagreb: Članovi HDZ-a predali DIP-u kandidacijske liste za EU parlament HDZ PREDAO LISTU ZA EU Plenković: 'Na našoj listi su svi kapitalci koji su tu trebali i biti'

Poručio je kako su oni spremni svoje političko djelovanje staviti na kušnju, a uvjeren je i položiti politički test pred hrvatskim narodom. Na pitanje hoće li, osvoji li mandat, ići u Bruxelles, Esih je odgovorila kako je bilo logično da kao predsjednica stranke zauzme prvo mjesto na listi. 

Zagreb: Neovisni za Hrvatsku predstavili svoje kandidate za EU parlament | Autor: Patrik Macek/PIXSELL Foto: Patrik Macek/PIXSELL

- O tome tko će i kako otići u Europski parlament pokazat će glasovi birača, a i dogovori unutar predsjedništva stranke. O tome je za sada bespotrebno govoriti - kazala je.

Esih je zaključila kako ovo nije lista i savez za jednokratnu uporabu. Esih je na prošlim parlamentarnim izborima u Sabor ušla na listi HDZ-a, na pitanje planiraju li na izborima 'ukrasti' glasove HDZ-u, podsjetila je da je na lokalnim izborima u Zagrebu njezina stranka dobila pet vijećnika, dok je HDZ s cijelom infrastrukturom dobio tek dva mandata više. 

Komentari (70)
  • A isti taj Hasanbegovic podize ruku za zakone koje predlaze ta protunarodna hrvatsko-srpska koalicija.

    8. 4. 2019,   12:17
  • izjava lika koji je financirao knjige svog beogradskog prijatelja , četničkog povjesničara dimitrijevića ahhaha

    8. 4. 2019,   12:12
  • Iskreno se nadam da će narod pokazati mrvu zdravog razuma i ovu listu zauvijek zaključati u ropotarnicu kratkotrajne povijesti.

    8. 4. 2019,   13:04