Obavijesti

News

Komentari 38

Esih premijeru: 'U ovom ratu anemija vam nije opravdanje'

Esih premijeru: 'U ovom ratu anemija vam nije opravdanje'
1

Na aktualcu u srijedu došlo je do oštrog okršaja između Brune Esih i Andreja Plenkovića oko Marakeškog sporazuma kojim se reguliraju zakonite migracije

VIDEO

Na početku 10. sjednice Sabora koja je otvorena aktualcem, izbio je oštri fajt između zastupnice Nezavisnih za Hrvatsku Brune Esih i premijera Andreja Plenkovića.

Esih je istaknula da postavlja drugo pitanje premijeru o ovom sazivu i da se njezino pitanje odnosi na Marakeški sporazum. Pitala je premijera zašto se toliko zemalja protivi tzv. Marakeškom sporazumu.

- Ako je riječ samo o katalogu mjera, ne govorim samo o kako ste vi kazali histeričnim Hrvatima, zašto se toliko drugih zemalja protivi. Stječe se dojam da nepismeni ksenofobi obitavaju samo u Hrvatskoj, kao da ih nema u cijeloj Europi. Upitala je premijera zašto se zaboga toliki broj članica EU protive sporazumu i kako im to pada na pamet kada je sadržaj dokumenta neprijeporan te kad je riječ o neobvezujućem dokumentu, iako je u njemu riječ obveza pojavljuje 50-tak puta - kazala je Esih. 

Premijer Plenković dao joj je plus u zalaganju na drugom postavljenom pitanju. Čestitao joj je i naveo kao će se to dobro vidjeti u statistici. Podsjetio da je cilj dokumenta pozabaviti se fenomenom zakonitih migracija. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Baš nitko od stručnjaka u godinu i pol dana ne vidi tako dramatičnu političku bombu koja je bačena u javnoj raspravi, ne samo Hrvatske nego i drugim zemljama. Niko to ne vidi osim određenih političkih stranaka vrlo sličnih po svjetonazoru položaju u društvu, nastojeći na ovoj temi profitirati, ušićariti neki poen da biste srušili valjda Vladu ili Skupštinu, a u interesu zasigurno velike većine razboritog dijela hrvatskog biračkog tijela - uzvratio je. 

Plenković je poručio kako je poanta ovog dokumenta da regulira zakonite migracije te poručio Esih da za razliku od nje Vlada razlikuje nezakonite od zakonitih migracija. Poručio je kako Vladi Marakeški sporazum nije problem te je pozvao da kaže zašto je njima problem osim dojma. 

Esih mu je uzvratila kako nije zadovoljna odgovorom, ali da Juncker očito jest. 

- Hrvati od vas ne očekuju da bude poliglota, diplomat i super-euroman, već da budete državnik to znači i sluga i vođa ovog naroda, koji će jednom ipak reći ne ovom perfidnom i tihom ratu objavljenom europskim suverenim nacijama pa tako i vašoj Hrvatskoj. Vaši sadašnji izbori oblikuju našu budućnost. U ovom ratu premijeru, anemija vam nije opravdanje - poručila je Esih premijeru Plenkoviću. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 38
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.