Obavijesti

Promo sadržaj

Europski kup u kickboxingu "Karlovac Open" 2019.

Europski kup u kickboxingu "Karlovac Open" 2019.
8

Veliki međunarodni sportski događaj, Europski kup u kickboxingu "Karlovac Open 2019" okupio je ovog vikenda u Karlovcu čak 1887 natjecatelja iz 31 države

Više od 1400 stranih natjecatelja s četiri kontinenata pristiglo je na deveto izdanje natjecanja koje organizira karlovački Kickboxing klub "Tigar" i Hrvatski kickboxing savez. Natjecanja u sedam disiplina održavaju se tijekom subote i nedjelje u dvije sportske dvorane, Sportskoj dvorani na Rakovcu i u dvorani Ekonomske turističke škole. 

Ovo je najveće kickboxing natjecanje koje Hrvatski kickboxing savez organizira i koje se održava u Hrvatskoj. Danas je ovdje preko 1800 netjecatelja iz 31 zemlje, što iz europskih zemalja, Rusije, Indije, SAD-a, Izraela što je veliki sportski događaj za Grad Karlovac i Županiju, kao i za Savez, ali i za Republiku Hrvatsku. Ponosni smo na ovo natjecanje, koje organizira Zoran Cicvara ispred Kickboxing kluba "Tigar" i stvarno je veliki sportski događaj. - rekao je Tomislav Bilandžić, predsjednik Hrvatskog kickboxing saveza, dodajući da je Savez inače jedan od najtrofejnijih u Hrvatskom olimpijskom odboru u RH, te da su u posljednjih deset godina među deset zemalja u svijetu po ostvarenim rezultatima i uspjesima iako se radi u dosta skromnim uvjetima i sa dosta skromnim budžetom. Napomeuo je i da je domaćin Cicvara dao veliki doprinos u izgradnji Saveza, te da ima respektabilan klub s kojim ostvaruje zapažene rezultate na europskim i svjetskim natjecanjima. Na pitanje zbog čega je kickboxing u posljednje vrijeme vrlo popularan rekao na je da je kickboxing vrlo dobar za opću psihofizičku tjelesnu aktivnost, a kroz treninge i sustav natjecanja djeca se uče svim životnim lekcijama, pobjedama i porazima, pravilima ponašanja, fair playu, poštivanju protivnika, te se kroz sport izgrađuju u zdrave ljude.

Najponosniji smo na činjenicu da je jedan veliki broj naših sportaša danas u sustavu policije, vojske, državne službe. Izuzetno smo ponosni na to da su u funkciji zaštite naših građana, naše Domovine i svih nas skupa. - zaključuje Bilandžić. Tehnički direktor WAKO svjetske kickboxing federacije Romeo Deša napomeuo je da je Hrvatski kickboxing jedan od uspješnijih sportova i u Europi i u svijetu, te općenito borilačkih sportova. Naglasio je i da iznimno važno što su u 11. mjesecu dobili najveće priznanje, što je kickboxing priznat kao olimpijski sport zbog čega imaju nove ciljeve. 

Sada smo dobili novi cilj, a to je da za dvije ili tri olimpijade nastupimo sa nekom diciplinom i na olimpijadi. Kickboxing je moderan novi sport raširen u cijelom svijetu i isto tako i u Hrvatskoj. Hrvatska je vrlo visoko na rang listi i u Europi i u svijetu, vrlo smo uspješni, donosimo cijeli niz medalja Hrvatskoj i zadovoljni smo. Upravo zbog toga što su naši borci dobri i kvalitetni i što idu po različitim turnirima upravo su zbog toga svi ovi natjecatelji došli na Europski kup u Karlovac. Hrvatski kickboxing je cijenjen i prepoznat i Europi i u svijetu, a odaziv trideset i jedne zemlje da dođe na jedno ovakvo prvestvo u relativno mali Karlovac u odnosu na europske velike gradove Budimpeštu, Pariz, Milano gdje se održavaju naša prvenstva, to i potvrđuje. Jer ovo je možda drugi, treći najveći turnir ovakve vrste, a po broju zemalja sigurno najveći. To je dokaz da je hrvatski kickboxing, a u svakom slučaju i organizator Zoran Cicvara koji je cijeli motor ove akcije, pri samom vrhu kickboxinga. - govori Deša. Začetnik turnira, Zoran Cicavara rekao je da je su krenuli sa manjim turnirom koji je danas prerastao u Europski kup na što je izuzetno ponosan. 

turnir

Ovo što se ovdje događa, to je sport. To je nešto predivno i zapravo to je poruka svim mladim ljudima kako treba zdravo živjeti, ali i roditeljima kako treba djecu upućivati u sport da se bave s njime jer je sport zdravlje- - rekao je Cicvara, dodajući da je natjecanje kompleksno i odvija se u dvije dvorane jer je jedna premala, a u desam disiplina natječu se djeca od šest godina do seniora koji se bore u ringovima. 

turnir

Ovdje su prisutne sve discipline, a najatraktivniji su ringovi gdje se natječe sve tri discipline Full contact, Low cick i K1. Nastupaju mnogi svjetski i europski prvaci, vrhunski borci što je dodatna dimanezija turnira. Uslijed turnira u Karlovac je pristiglo više od 4000 ljudi iz cijelog svijeta, a samim time Karlovac je postao meka kickboxinga i na to sam izuzetno ponosan. - kazao je Cicvara, dodajući da očekuju uspjeh, no bez obzira na njega kaže da su već uspjeli jer se bave sportom. Inače se Europski kup održava pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske, Središnjeg državnog ureda za sport, Hrvatskog olimpijskog odbora, Karlovačke županije i Grada Karlovca. Ovogodišnji "Karlovac Open 2019" ima i humanitarni karakter jer će dio sredstava bit usmjeren karlovačkoj udruzi "Jak kao Jakov" za djecu oboljelu od malignih bolesti, te djeci veterana Udruge Specijalne jedinice policije Grom.     
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Samo uz LIDL Plus aplikaciju ostvarite ekskluzivan popust na Oranž digitalnu pretplatu!
24 ORANŽ

Samo uz LIDL Plus aplikaciju ostvarite ekskluzivan popust na Oranž digitalnu pretplatu!

24 Oranž unutar Lidl Plus aplikacije! Skinite aplikaciju, prijavite se i uživajte u popustima i pogodnostima Lidl Plus korisnika. Dodatno, kao Lidl Plus korisnik možete kupiti 24 Oranž po ekskluzivnoj cijeni i dobiti Lidl vaučer od 15 € i brojne druge kupone i popuste.

Jednostavno – dobra stolarija. Zatražite ponudu!
PROMO

Jednostavno – dobra stolarija. Zatražite ponudu!

Najbolja i najkvalitetnija PVC i ALU proizvedena u Hrvatskoj dostupna je svakome. Utoplite svoj dom, osvježite ga novom stolarijom i najvažnije – smanjite režijske troškove.
Heineken® nazdravlja pravim hardcore navijačima – nisu oni koji vam prvo padnu na pamet
PROMO

Heineken® nazdravlja pravim hardcore navijačima – nisu oni koji vam prvo padnu na pamet

Cilj kampanje je potaknuti na razmišljanje o negativnim stereotipima vezanim uz one najstrastvenije navijače i na taj način nogomet učiniti uključivijim sportom za sve