Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Europski monsun rashladit će nas u utorak, a onda stiže ljeto

None Foto: Pixsell

Nakon kišnog utorka vratit će se sunce koje će ostati do vikenda. U subotu će veći dio zemlje zahvatiti grmljavinski pljuskovi praćeni vjetrom. Ljeto se vraća u nedjelju

Zapadni vjetrovi svakih desetak godina stižu na naše prostore i u lipnju. Hladni i vlažni stapaju se s vrućim europskim tlom te stvaraju oluju.

Iako zapravo nije riječ o pravome monsunu, ovaj fenomen stručnjaci zovu europskim monsunom. Donosi obilne pljuskove praćene grmljavinom, a ponekad i tučom. Snažniji su u zemljama uz Atlantik. Osim početkom lipnja, ovaj bi nas jaki monsun mogao iznenaditi i polovicom mjeseca. Kišna oluja potrajat će još u utorak. Potom stiže sunce, a tako će ostati skroz do vikenda.

Grmljavinski pljuskovi praćeni jakim vjetrom većinu Hrvatske će opet zahvatiti u subotu ujutro, ali već u nedjelju nam stiže pravo ljeto.

Komentari (12)
  • Već je krajnje vrijeme da bude toplo a ne da nas maltretira ova dosadna kiša. Nekad su se 1.05. otvarali vanjski bazeni za kupanje jer je bilo toplo a sad , nit za bazen nit za more.... prija samo topla voda u lavoru :-)

    4. 6. 2012,   21:10
  • U nedjelju ljeto, idealno za gledati repku na otvorenom :)))

    5. 6. 2012,   00:19
  • Kud baš utorak kiša,a mi imamo Cvjetni korzo - cvijeće od kreppapira !?

    4. 6. 2012,   20:46