Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Europsko ekonomija i u trećem kvartalu je rasla - anemično

None Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Na godišnjoj razini gospodarstvo EU-a poraslo je u trećem tromjesečju 1,4 posto, kao i u prethodna tri mjeseca, izračunali su u europskom statističkom uredu

Europsko gospodarstvo poraslo je u trećem tromjesečju gotovo istim slabašnim tempom kao i u prethodna tri mjeseca, uz tek neznatno ubrzanje na razini Europske unije, procijenio je u četvrtak europski statistički ured.

Sezonski prilagođen BDP na razini EU-a porastao je u razdoblju od srpnja do rujna 0,3 posto u odnosu na prethodna tri mjeseca kada je uvećan 0,2 posto, pokazuju prve preliminarne procjene Eurostata.

Time su aktivnosti ponovo pokazale naznake oporavka nakon značajnog usporavanja u razdoblju od travnja do lipnja. Najvišu stopu rasta u ovoj godini EU je zabilježio u prvom tromjesečju, od 0,5 posto.

Gospodarstvo eurozone poraslo je u trećem tromjesečju 0,2 posto, kao i u prethodna tri mjeseca, procijenili su u Euroostatu. To je ujedno dvostruko slabiji rast nego u prvom ovogodišnjem tromjesečju.

Na godišnjoj razini gospodarstvo EU-a poraslo je u trećem tromjesečju 1,4 posto, kao i u prethodna tri mjeseca, izračunali su u europskom statističkom uredu.

U prvom ovogodišnjem tromjesečju aktivnosti su na godišnjoj razini porasle 1,7 posto.

Gospodarstvo eurozone poraslo je u razdoblju od srpnja do rujna 1,1 posto u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje, nakon 1,2-postotnog rasta u prethodna tri mjeseca.

Na početku godine aktivnosti u zoni primjene zajedničke europske valute porasle su 1,3 posto.

Komentari (1)
  • Opet negativna konotacija na pozitivnu vijest. Uporno se iz pozitivnog želi napraviti negativno. Tko to radi i zašto?

    31. 10. 2019,   16:03