Obavijesti

Promo sadržaj

Europsko finale Jet Ski prvenstva - vodeni spektakl u Zagrebu!

Europsko finale Jet Ski prvenstva - vodeni spektakl u Zagrebu!
6

Od 28. do 30. lipnja na zagrebačkom jezeru Jarun održat će se atraktivan i prepun adrenalina AQUABIKE EUROPEAN CONTINENTAL CHANPIONSHIP

Krajem devedesetih godina Hrvatska je bila jedna od najznačajnijih europskih meka atraktivnih jet ski natjecanja i svakako top destinacija na kojoj su se okupljali vrhunski sportaši i najbolji  europski i svjetski vozači.

Ovog ljeta, u organizaciji Hrvatskog jet ski saveza nakon dugog niza godina, na zagrebački Jarun vraćaju se velike i značajne utrke AQUABIKE EUROPEAN CHANPIONSHIP-a.  Zato zaista ne treba propustiti ovu iznimnu priliku vidjeti i uživati u performansu preko stotinu vrhunskih sportaša i njihovih moćnih jetova. Za još bolji doživljaj i provod posjetitelja, organizator priprema nagradnu igru i koncept zabavnih sadržaja  koji će se odvijati tijekom trajanja Championshipa. Tako će posjeta ovom iznimno atraktivnom europskom natjecanju osigurati pregršt adrenalina i dobre zabave za sve ljubitelje prirode, sporta i dobre vibracije. 

Značaj i prednosti jet ski sporta prepoznali su i podržali respektabilni partneri. Uz  pokroviteljstvo Predsjednice RH Kolinde Grabar- Kitarović te pokroviteljstvo Grada Zagreba, Središnji državni ured za šport (SDUŠ) sufinancirao je ovaj projekt te tako direktno pomogao  u realizaciji ovog događaja. Medijsko pokroviteljstvo  natjecanja omogućio je 24 Sata, a sponzori su HEP, koji već godinama prati i podržava jet ski natjecanja te tvrtka Aquasport- koja u svom vlasništvu posjeduje nekoliko uspješnih sportskih centara vodenih sportova, a ujedno se bavi organizacijom sportskih evenata te team buildinga. Svi pokrovitelji i partneri ovog  natjecnja europskog ranga jasno su uvidjeli prednosti i potencijal ovog događaja koji omogućava prezentiranje Zagreba i kroz adrenalinski sport.

Trodnevni program biti će ispunjen atraktivnim Jet Ski utrkama i adrenalinskim vožnjama koje će  zasigurno okupiti mnogobrojne ljubitelje sporta, pozitivnog ozračja i ugodnog druženja uz Jarunsko jezero.

Zanimljive detalje ovog  vrhunskog jet ski natjecanja otkriva nam Davor Hundić, predsjednik Hrvatskog Jet Ski saveza, svjetski jet ski prvak te ujedno i glavni organizator i koordinator za održavanje utrka u Hrvatskoj - Sretni smo i vrlo uzbuđeni prvenstveno iz razloga što smo ovo vrhunsko  Jet Ski natjecanje europskog ranga, nakon dugog niza godina ponovo uspjeli dovesti u  Zagreb. Predviđa se dolazak preko 120 natjecatelja i 500 članova trkačih timova iz svih dijelova europe; od  Estonije, Švedske, Norveške, Njemačke pa do Italije, Slovačke, Češke. Postavili smo dva smjera u strategiji razvoja jet ski sporta u Hrvatskoj, koji će se  ove godine kroz AQUABIKE EUROPEAN CHANPIONSHIP afirmirati i ujediniti u približavanju ovog sporta široj javnosti. Prvi je sportsko-natjecateljski, a drugi rekreativno- amaterski jet ski sport. Želja nam je da kroz ta dva smjera privučemo što više pratitelja, gledatelja i navijača te prezentirati nove sportsko-adrenalinske sadržaje koje nudi  hrvatski turizam. Danas u Hrvatskoj ima preko 2.000 Jet Ski vlasnika  i oko 4.500 u regiji, a brojka se konstantno povećava. Samom godišnjom prodajom od oko 200-tinjak novih jedinica u Hrvatskoj i još oko 400-tinjak u regiji, jet ski sport se i u ovim ekonomski zahtjevnim vremenima potvrdio kao izuzetno interesantan vid ljetne rekreacije - napominje Hundić. 

Kako bi pojasnio detalje vezano uz praćenje natjecateljskog dijela  AQUABIKE EUROPEAN CHANPIONSHIP, Hundić napominje da postoje dvije vrste tipa plovila – SKI (stojeći) i RUNABOUT (sjedeći).  Naravno, kao i u svakom natjecanju tako i u jet sportu - zbog jednostavnijeg ulaska u sam svijet natjecanja postoje razne klase koje se razlikuju po razini dorade motora – TUNINGA. Tako u SKI i RUNABOUT kategorijama postoje „entry“ kklase:  GP4 - klasa samo u sjedećim (RANABOUT) jetovima te GP3 junior- stojeća klasa (SKI) do 80 ks namijenjena za natjecatelje do 18 godina. Zatim postoje naprednije  klase- GP2, gdje su dozvoljene određene perinake i GP1 klasa u kojoj su dozvoljene skoro sve vrste preinaka motora i korita pa ovdje dolazimo do iznimno moćnih strojeva od 600 ks koji idu i preko 95 mph. Za klase GP4 i GP1 stojeći postoje odvojene ženske i muške kategorije utrka.

Vidimo se na zagrebačkom jezeru Jarun od 28. do 30.lipnja!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Jednostavno – dobra stolarija. Zatražite ponudu!
PROMO

Jednostavno – dobra stolarija. Zatražite ponudu!

Najbolja i najkvalitetnija PVC i ALU proizvedena u Hrvatskoj dostupna je svakome. Utoplite svoj dom, osvježite ga novom stolarijom i najvažnije – smanjite režijske troškove.

Heineken® nazdravlja pravim hardcore navijačima – nisu oni koji vam prvo padnu na pamet
PROMO

Heineken® nazdravlja pravim hardcore navijačima – nisu oni koji vam prvo padnu na pamet

Cilj kampanje je potaknuti na razmišljanje o negativnim stereotipima vezanim uz one najstrastvenije navijače i na taj način nogomet učiniti uključivijim sportom za sve
Grupa UniCredit prelazi na Mastercard Touch Card™ kartice prilagođene slijepim osobama
PROMO

Grupa UniCredit prelazi na Mastercard Touch Card™ kartice prilagođene slijepim osobama

Paneuropska banka čija je članica i Zagrebačka banka prva je bankarska grupa koja je lansirala ovu karticu za sve svoje proizvode na 12 tržišta