Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Evakuirali 135 ljudi iz aviona u Beogradu zbog dojave o bombi

None Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL

Zbog dojave o bombi u avionu Lufthanse koji je trebao letjeti za Frankfurt u četvrtak ujutro, evakuirano je 130 putnika i pet članova posade. Policija je stigla na zračnu luku

U beogradskoj zračnoj luci 'Nikola Tesla' u četvrtak ujutro je iz zrakoplova njemačke kompanije Lufthansa evakuirano 130 putnika i pet članova zbog dojave o bombi, a u tijeku je pregled zrakoplova i prtljage, objavili su beogradski mediji.

Za Radio televiziju Srbije (RTS) u zračnoj luci potvrđeno je da je 'stigla dojava o bombi u jednom zrakoplovu', dok portali pojedinih dnevnih listova javljaju da je riječ o zrakoplovu njemačke Lufthanse .

Na službenoj stranici reda letenja zračne luke uz let Lufthanse LH 1411 s polijetanjem u 06:15 sati i dalje stoji obavijest 'kasni', ali više detalja za sada nije poznato.

Portal lista Kurir navodi da je zrakoplov, po uobičajenoj sigurnosnoj proceduri, preventivno premješten na  poziciju udaljenu 3.000 metara od aerodromskih zgrada i ostalih zrakoplova kako bi se u slučaju eksplozije izbjegla opasnost po ostale putnike i objekte.

Prema navodima Kurira, iz zrakoplova je evakuirana i ženska košarkaška reprezentacija Srbije U20 (do 20 godina), koja je krenula na turnir u Španjolsku u okviru priprema za Europsko prvenstvo u Češkoj od 3. do. 11 kolovoza.

Lufthansa danas iz Beograda ima još jedan let za Frankfurt - u 13.05, te tijekom popodneva dva leta za München, uz koje stoji obavijest 'na vrijeme'.

Beogradsku zračnu luku ove godine je, uz koncesiju od 25 godina, preuzela francuska tvrtka Vinci Airports.

Komentari (21)
  • Za 50 godina ce pricati i da je Luka Modric srpski nogometaš

    18. 7. 2019,   09:39
  • Tesla je Američki znastvenik ostalo je nebitno.Da je u to vrijeme bio u Hrvatskoj bio bi drvosječa, opančar, lugar,konjušar, drumski razbojnik, hajduk, gusar, seoski lupež,

    18. 7. 2019,   09:29
  • Pa je da amerikanac pravi...

    18. 7. 2019,   10:52