Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Evakuirali pet nebodera usred noći zbog opasnosti od požara

None Foto: REUTERS 6

Zgrade kompleksa Chalcots Estate hitno su evakuirali noćas kako bi mogli obaviti hitne radove jer je vanjska obloga tih zgrada ista kao ona koja je pokrivala Grenfell toranj u kojem je poginulo 79 ljudi

Stanari pet nebodera na sjeveru Londona evakuirani su u noći s petka na subotu prema uputama vlasti, devet dana nakon dramatičnog požara nebodera Grenfell.

Nešto prije ponoći općinsko vijeće Camdena najavilo je da će ukupno 800 stanova u pet nebodera kompleksa Chalcots Estate biti "hitno evakuirano" kako bi se omogućilo provođenje "hitnih radova" na sigurnosti od požara.

Residents are evacuated from the Taplow Tower residential block as a precautionary measure following concerns over the type of cladding used on the outside of the building on the Chalcots Estate in north London | Autor: Hannah McKay/REUTERS Foto: Hannah McKay/REUTERS

Vanjska obloga zidova tih zgrada ista je kao ona koja je pokrivala Grenfell u čijem je požaru u noći s 13. na 14. lipnja poginulo najmanje 79 osoba.

Radovi bi trebali trajati "između dva i četiri tjedna".

Tijekom noći stanari su napustiti neboder Taplow s prtljagom. Upućeni su prema lokalnom zabavnom centru Swiss Cottage Leisure Center gdje su trebali provesti noć.

A resident and a cat are evacuated from the Taplow Tower residential block as a precautionary measure following concerns over the type of cladding used on the outside of the building on the Chalcots Estate in north London | Autor: Hannah McKay/REUTERS Foto: Hannah McKay/REUTERS

Camden je istaknuo u prvim satima subote da je rezervirao "stotine hotelskih soba" u Londonu za stanare zgrada Chalcots Estate.

Premijerka Theresa May kazala je u četvrtak da je "vlada naredila pregled vanjske obloge svih zgrada" sa socijalnim stanovima pod upravom države u cijeloj Velikoj Britaniji.

Po njezinim službama, samo u Engleskoj 600 zgrada ima izolaciju i fasadnu oblogu slične onima nebodera Grenfell.

Komentari (39)
  • Ma samo treba ugasit frižidere. Kod nas bi donijeli zakon da svi moramo kupit nove frižidere koje prodaje državni ured za hlađenje.

    24. 6. 2017,   09:46
  • "Zgrade kompleksa Chalcots Estate hitno su evakuirali noćas kako bi mogli obaviti hitne radove..." - nesto strahovito ne stima u ovim rijecima ! Zar su nocas krenuli sa gradjevinskim radovima ??? mah ...

    24. 6. 2017,   09:13
  • Ono kad ti u pola2 u noći pozvone monteri poštanskih sandučića, da ga moraju hitno instalirati. Tko ovo duva?

    24. 6. 2017,   11:26