Obavijesti

News

Komentari 40

Evo koliko Obama ima dolara i što planira sa svim tim novcem

Evo koliko Obama ima dolara i što planira sa svim tim novcem

Premda se bliži kraj Obaminog mandata, njegova situacija nikako ne izgleda loše. Izlazi iz predsjedničkog ureda kao jako bogat čovjek. Ako se pitate koliko je točno novca zaradio, evo izračuna...

VIDEO

Bliži se inauguracija 45. predsjednika SAD-a Donalda Trumpa, a to znači da se svijet pozdravlja s Barackom Obamom, kao predsjednikom. Premda mu se bliži kraj, Obamina situacija nikako ne izgleda loše. Izlazi iz predsjedničkog ureda kao jako bogat čovjek. Ako se pitate koliko je točno novca zaradio, evo izračuna...

Istraživanje Američkog Sveučulišta u Washingtonu je pokazalo da bi Obama uskoro mogao "težiti" 242 milijuna dolara, i to nakon što napusti Bijelu kuću.

Koliko Obama "vrijedi"

Stranica CelebrityNetWorth.com tvrdi da Obama teži 12.2 milijuna dolara dok njegova žena Michelle zaostaje tek 400.000 dolara za njim i ima 11.8 milijuna. Obamina godišnja predsjednička plaća je iznosila 400.000 dolara.

Što planira sa svim tim novcem?

Obama kaže da mu je prvi plan - spavati dva tjedna. Kad završi s tim, vratit će se političkom aktivizmu. Tvrdi da će se zalagati za oštrije zakone o posjedovanju oružja, prava imigranata, rješavanje rasnih probleme i reformu pravnog sustava. Do kraja života primat će plaću 205.700 dolara godišnje, zdravstveno osiguranje i zaštitu.

Obamini govori

Smatra se da će ogromne svote novca zarađivati i govorima. Prema CNN-u, Bill Clinton i njegova supruga Hillary su nakon Billovog mandata zarađivali i do 200.000 dolara po govoru. Tom računicom bi Obama brzo mogao doći do trocifrene milijunske svote. Stručnjaci smatraju da bi mogao zaraditi preko 30 milijuna dolara od svojih memoara.

Novi dom

Obami neće nedostajati Bijela kuća s obzirom da je kuća u koju njegova obitelj ubrzo useljava prilično raskošna. Obitelj Obama će iznajmiti kuću od 760 kvadrata iz 1920. godine koja se nalazi u blizini Bijele kuće, a ni unutrašnjost se puno ne razlikuje. Interijer su uredili po tradicionalnom stilu, bez puno detalja i neutralnim bojama.

 

foto: The McFadden Group

Nova kuća Baracka i Michelle ima devet spavaćih soba, osam kupaonica, veliku kuhinju, vrt, apartman za goste... Planiraju tu ostati dok njihova kći Sasha ne završi srednju školu iduće godine. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 40
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea
VIDEO: STIGLO ŠEST BORBENIH AVIONA

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea

Milanović je čestitao svima koji su sudjelovali u nabavi Rafalea. Podsjetio je na Rudolfa Perešina i ostale pilote koji su "dali čudo" u vremenima stvaranja države.
HDZ ima većinu koja će izabrati Jandrokovića za šefa Sabora? Propada oporbeni plan SDP-a...
IZBORNE KALKULACIJE

HDZ ima većinu koja će izabrati Jandrokovića za šefa Sabora? Propada oporbeni plan SDP-a...

Iako se SDSS i Domovinski pokret zasad isključuju iz koalicije, podrška HDZ-ovu Gordanu Jandrokoviću za predsjednika Sabora ne bi trebala biti upitna ni s jedne strane. Time bi HDZ napravio veliki korak i prema vladi...