Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Evo koliko Obama ima dolara i što planira sa svim tim novcem

Premda se bliži kraj Obaminog mandata, njegova situacija nikako ne izgleda loše. Izlazi iz predsjedničkog ureda kao jako bogat čovjek. Ako se pitate koliko je točno novca zaradio, evo izračuna...

Bliži se inauguracija 45. predsjednika SAD-a Donalda Trumpa, a to znači da se svijet pozdravlja s Barackom Obamom, kao predsjednikom. Premda mu se bliži kraj, Obamina situacija nikako ne izgleda loše. Izlazi iz predsjedničkog ureda kao jako bogat čovjek. Ako se pitate koliko je točno novca zaradio, evo izračuna...

Istraživanje Američkog Sveučulišta u Washingtonu je pokazalo da bi Obama uskoro mogao "težiti" 242 milijuna dolara, i to nakon što napusti Bijelu kuću.

Koliko Obama "vrijedi"

Stranica CelebrityNetWorth.com tvrdi da Obama teži 12.2 milijuna dolara dok njegova žena Michelle zaostaje tek 400.000 dolara za njim i ima 11.8 milijuna. Obamina godišnja predsjednička plaća je iznosila 400.000 dolara.

Što planira sa svim tim novcem?

Obama kaže da mu je prvi plan - spavati dva tjedna. Kad završi s tim, vratit će se političkom aktivizmu. Tvrdi da će se zalagati za oštrije zakone o posjedovanju oružja, prava imigranata, rješavanje rasnih probleme i reformu pravnog sustava. Do kraja života primat će plaću 205.700 dolara godišnje, zdravstveno osiguranje i zaštitu.

Obamini govori

Smatra se da će ogromne svote novca zarađivati i govorima. Prema CNN-u, Bill Clinton i njegova supruga Hillary su nakon Billovog mandata zarađivali i do 200.000 dolara po govoru. Tom računicom bi Obama brzo mogao doći do trocifrene milijunske svote. Stručnjaci smatraju da bi mogao zaraditi preko 30 milijuna dolara od svojih memoara.

Novi dom

Obami neće nedostajati Bijela kuća s obzirom da je kuća u koju njegova obitelj ubrzo useljava prilično raskošna. Obitelj Obama će iznajmiti kuću od 760 kvadrata iz 1920. godine koja se nalazi u blizini Bijele kuće, a ni unutrašnjost se puno ne razlikuje. Interijer su uredili po tradicionalnom stilu, bez puno detalja i neutralnim bojama.

 

foto: The McFadden Group

Nova kuća Baracka i Michelle ima devet spavaćih soba, osam kupaonica, veliku kuhinju, vrt, apartman za goste... Planiraju tu ostati dok njihova kći Sasha ne završi srednju školu iduće godine. 

Komentari (40)
  • Oborio je rekord ratovanja u svojem mandatu. 8 godina je samo ratovao....bacio je oko 25000 bombi po svijetu a dobio Nobela... ah da Alfred Nobel je skupio bogatstvo kao ratni profiter. Onda je valjda zaslužio.

    19. 1. 2017,   07:10
  • Srećom da vam je ovo zadnji dan da pišete o ovom liku.

    19. 1. 2017,   06:58
  • Klasični ratni profiter!

    19. 1. 2017,   09:08