Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Facebook će do kolovoza ove godine imati milijardu korisnika

None Foto: AFP/PIXSELL

Rast je usporen u razvijenim zemljama, no još uvijek je snažan u zemljama u razvoju poput Indije i Brazila. Facebook sada ima 800 milijuna aktivnih korisnika

Facebook bi do kolovoza ove godine mogao dosegnuti broj od milijardu korisnika, to jest sedminu čovječanstva, smatra analitičar marketinške agencije iCrossing Gregory Lyons. Lyons je do prognoze došao postupkom linearne regresije, promatrajući dosadašnji rast broja korisnika, točnije, od 2008. pa sve do kraja prošle godine.

Prema nedavno objavljenim službenim podacima, Facebook ima 800 milijuna aktivnih korisnika. Rast je usporen ili zaustavljen u zemljama u kojima se Facebook rano počeo koristiti, poput SAD-a i Velike Britanije, a velik je u zemljama u razvoju.

Broj korisnika u posljednjih je devet mjeseci u Indiji porastao sa 22 na 36 milijuna, a u Brazilu sa 13 na 30 milijuna. S obzirom na to da je riječ o još uvijek relativno malom broju korisnika - tri posto stanovništva Indije, odnosno 16 posto Brazila - još uvijek ima puno mjesta za rast, objašnjava Lyons.

Komentari (2)
  • nezaustavljivi facebook.....

    13. 1. 2012,   00:06
  • Ako želiš upoznati nove ljude i družiti se s njima iz Hrvatske, pogledaj wow.hr najbrže rastuću društvenu mrežu kod nas.

    12. 6. 2012,   17:52