Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Fali im 30 liječnika, a ministar im uskočio pregledati pacijente

None Foto: 7

Ministar je, prigodno i PR-ovski, uskočio pomoći odjelu gastroenterologije u dubrovačkoj bolnici. Pravi problem je kronični nedostatak liječnika, a ravnatelj je zavapio da Dubrovniku nedostaje 30 liječnika i 70 sestara

Ima puno posla i kad sam već tu došao sam pomoći na odjelu gastroenterologije, rekao je ministar zdravstva Milan Kujundžić koji je danas u službenom posjetu Dubrovniku, prenosi Dubrovački dnevnik.

POGLEDAJTE VIDEO:

Kujundžić je i sam gastroenterolog, a u Dubrovniku je na potpisivanju ugovora o početku izgradnje Dnevne bolnice u Metkoviću. 

- Od jutros je bilo osam pacijenata. Normalna je to brojka - rekao je Kujundžić.

- Sad imamo 2000 liječnika više nego prije pet godina. Ne znači to da nam ne treba više liječnika. Manjak liječnika je u dubrovačkoj bolnici. Ali, to ćemo dugoročno riješiti stimuliranjem kadra - kazao je.

- Dva su oblika oblika stimulacije. Prvo, ravnatelj može stimulirati liječnika koji radi više i zna bolje. Drugo, jedinice lokalne samouprave bi dodatno s nekoliko tisuća kuna platila liječnike - naveo je Kujundžić.

- Očekujemo da Županija i Grad iznađu mogućnost za te stimulativne mjere, kako bi zbrinuli liječnike i medicinske sestre. Tu je i stambeno zbrinjavanje. Ta financijska ulaganja će odrediti budućnost zdrastva u nas. Naša bolnica je subregionalna, jedina takva skupa s pulskom bolnicom. I ono što dobivamo od HZZO-a nije dovoljno. Tražimo povećanje limita. Trenutno dobivamo 12 milijuna kuna, što nije dovoljno. Nedostaje nam 30 liječnika i oko 70 medicinskih sestara. Potrebne su nam poticajne mjere - zaključio je ravnatelj Marijo Bekić.

 

Komentari (26)
  • U Hrvatskoj jedino politika daje bogatstvo i zato liječnici bježe u politiku umjesto da liječe ljude,za što su studirali.

    25. 10. 2019,   13:26
  • Kujundžić je vrsni specijalist i žalosno da nam takvi odlaze u politiku.

    25. 10. 2019,   13:42
  • Ja ne bih volio da me on pregledava.

    25. 10. 2019,   13:07