Obavijesti

News

Komentari 135

Fantomski namještaj: Isparilo 410.000 kuna od pomoći Gunji

Fantomski namještaj: Isparilo 410.000 kuna od pomoći Gunji
1

Trima tvrtkama iz Zagreba plaćeni su stolci, stolovi i pločice za novi Društveni dom u Gunji obnovljen nakon poplave, ali ta roba nikad nije isporučena

VIDEO

Sve smo dali na sud, a slučajem se bavi i policija. Nama je 410.000 velik novac, više od 10 posto godišnjeg proračuna, kazao nam je Anto Gutić, načelnik općine Gunja.

U općinu koja je najviše stradala u poplavama prije tri i pol godine slijevao se novac od pomoći. Već smo opsežno pisali o preplaćenim ugovorima za obnovu koje istražuje DORH, ali tu očito nije kraj muljažama.

Uz donacije tvrtki i uz pomoć države u Gunji je sagrađen novi društveni dom vrijedan pet milijuna kuna. Bivši načelnik Hrvoje Lucić potpisao je tri ugovora za opremanje i sve platio unaprijed. Za 200 stolaca i 40 okruglih stolova tvrtkama Bagsoil i Bagarić promet isplaćeno je s PDV-om ukupno 172.500 kuna proljetos. Objema je vlasnik Svetko Bagarić, a jedna je likvidirana. Tvrtki Hemateks je još krajem 2015. godine isplaćeno 238.125 kuna za zidne i podne pločice s računa pomoći Gunji.

- Ništa od toga nije dostavljeno iako je plaćeno unaprijed - kaže sad novi načelnik Gutić (HDZ).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pitali smo i sve tri tvrtke zašto nisu dostavile plaćenu robu. Umjesto nama, Bagarić je još prije tri tjedna odgovorio isprikom općini. Rekao je da će vratiti novac i ispričao se bolešću. Međutim, niti nakon tri tjedna novac nije vraćen u općinski proračun, kaže Gutić. Poslali smo upit i tvrtki Hemateks, ali tri dana nam nisu odgovorili, a Gutić kaže da se ni njemu ne javljaju. Bivši načelnik općine, Hrvoje Lucić, koji je sve platio, kaže da su pločice dostavljene.

- Promijenio se projekt, pa nam nisu bile potrebne za Društveni dom. Podijelili smo ih kao pomoć. Za namještaj je Bagarić obećao vratiti novac - kaže Lucić. Međutim, Gutić pobija takve tvrdnje svog prethodnika.

- Nema niti jednog dokumenta da su pločice isporučene, nema niti jednog dokumenta kome je to podijeljeno iako bi trebalo biti ako je tako. Da to postoji, i tvrtka bi mogla dostaviti potvrdu o isporuci, ali nije - zaključuje načelnik Gutić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 135
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a