Obavijesti

News

Komentari 2

FBI je istraživao je li Donald Trump surađivao s Rusijom

FBI je istraživao je li Donald Trump surađivao s Rusijom
1

Kada je riječ o protuobavještajnom aspektu, cilj je bio da se utvrdi je li Trump svjesno ili nesvjesno radio za Moskvu, dok se kazneni odnosio na Comeyjevu smjenu

VIDEO

Američki FBI otvorio je 2017. istragu kako bi utvrdio radi li američki predsjednik Donald Trump za Rusiju, objavio je u petak New York Times, pozivajući se na anonimne izvore.

FBI-jeva istraga brzo je dobila nastavak u istrazi koju je otvorio posebni istražitelj Robert Mueller o sumnjama u dosluh Trumpove predizborne kampanje i Moskve.

New York Times nije ništa objavio o mogućim zaključcima FBI-ja.

FBI je otvorio istragu nakon što je Trump smijenio njegova direktora Jamesa Comeyja u svibnju 2017.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Istraga je bila fokusirana na dva aspekta: protuobavještajni i kazneni.

Kada je riječ o protuobavještajnom aspektu, cilj je bio da se utvrdi je li Trump svjesno ili nesvjesno radio za Moskvu, dok se kazneni odnosio na Comeyjevu smjenu, navodi list, dodajući da se ne zna traje li i dalje istraga o protuobavještajnim sumnjama.

FBI je po pisanju lista sumnjao u moguću povezanost Trumpa s Rusijom od predsjedničke kampanje 2016. No nije otvorio istragu dok nije smijenio Comeyja, koji je odbio poslušati ga i prekinuti prve istrage o mogućem dosluhu s Rusijom.

Trump, koji kategorički niječe sve takve optužbe, redovito kritizira posebnog istražitelja Muellera, smatrajući njegovu istragu "lovom na vještice" i pokušajem njegove delegitimizacije.

Muellerova istraga dovela je do više optužnica i osuda Trumpovih bliskih suradnika.

Odvjetnik Michael Cohen dobio je tri godine zatvora zbog kršenja propisa o financiranju predizbornih kampanja.

Paul Manafort, koji je jedno vrijeme bio direktor Trumpovog predizbornog tima, osuđen je zbog financijskih malverzacija povezanih s aktivnostima u Ukrajini prije izbora 2016.

Michael Flynn, bivši Trumpov savjetnik za nacionalnu sigurnost, priznao je pak da je lagao istražiteljima o svojim kontaktima s ruskim dužnosnicima. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.