Obavijesti

News

Komentari 28

FBI pokrenuo istragu, Putin odbacuje optužbe za miješanje

FBI pokrenuo istragu, Putin odbacuje optužbe za miješanje
1

Prošli tjedan je američka vlada službeno optužila Rusiju za pokretanje nove hakerske kampanje u cilju "miješanja u američki izborni proces". Tabor demokratske kandidatkinje Clinton obrušio se na Kremlj

VIDEO

Nakon što je WikiLeaks u srijedu objavio još jednu gomilu internih dokumenata vezanih uz kampanju Hillary Clinton, ruski predsjednik Vladimir Putin i dalje tvrdi da njegova zemlja ne pokušava utjecati na ishod američkih predsjedničkih izbora.

Prošli tjedan je američka vlada službeno optužila Rusiju za pokretanje nove hakerske kampanje u cilju "miješanja u američki izborni proces". Tabor demokratske kandidatkinje Clinton obrušio se na Kremlj tvrdeći da pokušava pomoći republikanskom kandidatu Donaldu Trumpu da pobjedi u utrci za Bijelu kuću.

WikiLeaks je u subotu objavio transkripte privatnih govora demokratske predsjedničke kandidatkinje Hillary Clinton pred bankarima s Wall Streeta, a u jednom govoru kaže da su bankari najkvalificiraniji da pomognu u reformi američkog financijskog sektora.

Američki FBI objavio je krajem rujna kako vjeruje da su strani hakeri napali mobitele članova Demokratske stranke, možda i izabranih dužnosnika. Wikileaks je početkom listopada objavio tisuće e-mailova, uključujući i one najnovijeg datuma, a koje je Clinton razmjenjivala sa šefom svoje kampanje Johnom Podestom. Neki potječu iz prošle godine, a neku su iz rujna.

Podesta je danas otišao i korak dalje od FBI-a i potužio Trumpa da je u dosluhu s Rusijom.

"Politikom se bavim gotovo 50 godina. Ovo je definitivno prva kampanja u kojoj se moram baviti ruskim tajnim službama koje, čini se, čine sve što mogu da pomognu našem suparniku", izjavio je Podesta.

Iz Moskve se potom oglasio i  ruski predsjednik Vladimir Putin i kazao da skandal s 'hakiranjem' nije u interesu Rusije te da sve strane u američkoj predsjedničkoj kampanji zlorabe retoriku o Rusiji za vlastite ciljeve.

"Pokrenuli su pravu histeriju, tvrdeći da je 'hakiranje' u interesu Rusije, ali to nema nikakve veze s ruskim interesima", kazao je Putin.

Ruski predsjednik je kazao da će njegova vlada surađivati s bilo kim tko pobjedi na američkim izborima, "ukoliko, naravno, novi američki vođa bude želio surađivati s našom zemljom".

Na američke optužbe reagirao je i ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov koji je "laskavim" ocijenio optužbe Washingtona da se Moskva pokušava uplesti u američku predsjedničku kampanju, ali je dodao da su te optužbe smiješne.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...