Obavijesti

News

Komentari 101

Bianca Matković: Fimi mediju doktor Sanader nije spominjao

Nisam čula da bi Barišić organizirao i vodio sastanke u Sanaderovo ime. Ali, često je bilo neosnovanog pozivanja na Sanadera, rekla je Bianca Matković na suđenju

VIDEO

Svjedočenjem bivše HDZ-ove ministrice Biance Matković nastavilo se suđenje Ivi Sanaderu i HDZ-u u slučaju Fimi Media. 

- Nikada nisam čula da bi u HDZ-u postojao crni fond. O tome sam pročitala u medijima. Nisam ni čula, ni vidjela da bi se tijekom izbornih kampanja nešto plaćalo mimo stranačkog računa - rekla je Matković, inače jedna od najbližih Sanaderovih suradnica. 

Nju su već ispitali u srpnju prošle godine, ali tada je bila svjedokinja tužiteljstva koje je tvrdilo da je ona bila jedna od osoba koje su dobivale novac iz HDZ-ova crnog fonda. U utorak je bila svjedok obrane.

- Nemam saznanja da bi Fimi Medija bilo što radila za HDZ. S doktorom Sanaderom radila sam 15 godina i nikad nisam čula da bi spominjao Fimi Mediju. Doktora Sanadera poznajem od 1997. godine i njegovo je imovinsko stanje bilo iznad prosječno - rekla je Matković.

Dodala je da iako nije bila kod njega u kući, i nije vidjela slike, ali je čula da ima vrijednu kolekciju umjetnina. Također, napomenula je da su Sanaderovi prijatelji s kojima se družio izvan vlade bili Luka Bebić, Mario Zubović, Jerko Rošin, Petar Selem i Božo Biškupić. 

- Bivši rizničar stranke Mladen Barišić nije bio u toj skupini, ali s njim sam imala korektan odnos. Nevenku Jurak nisam nikad vidjela ni u stranci, ni u vladi niti na navodnim otvaranjima autocesta. Osobno, s Barišićem sam imala profesionalan i korektan odnos. Nisam čula da bi on organizirao i vodio sastanke u Sanaderovo ime. Iako, često je bilo neosnovanog pozivanja na Sanadera. Nažalost, toga je bilo puno -  posvjedočila je Bianca Matković.

Podsjetimo, u srpnju prošle godine, Matović je, kao svjedok tužiteljstva, rekla da joj novac koji je u gotovini preuzimala na stranačkoj blagajni nije bio isplaćivan za osobne potrebe, već da se radilo o paušalima koji su bili akontacija za "troškove na terenu".  Potvrdila je i da je naknada isplaćivana nekim zaposlenicama HDZ-a koje su nakon dobivenih izbora 2003. otišle raditi u Vladu, ali samo zato jer im je plaća u Vladi bila znatno manja od one u HDZ-u.

Suđenje se nastavlja 2. travnja kada se očekuje svjedočenje pjavača Mate Miše Kovača i Marka Perkovića Thompsona. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 101
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'
NAPISALA SVOJE ISKUSTVO

Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'

Došli smo u popodnevnim satima, svi, ali baš svi su bili maksimalno angažirani oko moje kćeri. Do te mjere kad sam pomislila: 'Ok, ljudi, to je samo mali prst. Čemu toliki angažman, napisala je