Obavijesti

News

Komentari 39

Kalmeta i Matković nisu došli svjedočiti u slučaju Fimi media

Kalmeta i Matković nisu došli svjedočiti u slučaju Fimi media
1

Bivši visoki HDZ-ovi dužnosnici Božidar Kalmeta i Bianca Matković nisu se u utorak pojavili na sudu gdje su trebali svjedočiti na ponovljenom suđenju bivšem premijeru...

VIDEO

Bivši visoki HDZ-ovi dužnosnici Božidar Kalmeta i Bianca Matković nisu se u utorak pojavili na sudu gdje su trebali svjedočiti na ponovljenom suđenju bivšem premijeru Ivi Sanaderu i ostalima zbog izvlačenja višemilijunskih iznosa iz državnih ustanova i tvrtki preko marketinške agencije Fimi media.

Predstojnica ureda bivšeg premijera Sanadera Bianca Matković i bivši ministar mora, prometa i infrastrukture Božidar Kalmeta nedolazak su opravdali službenim putovanjem.

Kalmeta bi trebao svjedočiti na idućem ročištu, zakazanom za 5. srpnja, kada bi svoj svjedočki iskaz trebao dati i nekadašnji ministar kulture Božo Biškupić.

Sanaderova odvjetnica Jadranka Sloković izjavila je novinarima da ne može procijeniti koliko će ponovljeno suđenje potrajati, posebice nakon što je okrivljena Branka Pavošević 'dobila' novog odvjetnika koji se tek treba upoznati sa spisom, dok je jedan od okrivljenika ostao bez odvjetnika. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

HDZ-ov branitelj Vladimir Terešak očekuje pak da će se 'pravi ritam suđenja' uspostaviti tek najesen i da će suđenje trajati najmanje godinu, ne računajući čekanje pravomoćne presude.

Odvjetnik Ivo Farčić, koji brani vlasnicu Fimi medije Nevenku Jurak, smatra da će vrijeme trajanja ponovljenog suđenja ovisiti o dinamici suda, ali i o novom branitelju Branke Pavošević.

Bivši premijer i predsjednik HDZ-a Sanader, te Mladen Barišić, Ratko Maček, Branka Pavošević, Nevenka Jurak, HDZ i Fimi medija odbacili su na početku ponovljenog suđenja krivnju za izvlačenje preko 70 milijuna kuna iz državnih ustanova i tvrtki.

Suđenje je krenulo iz početka pred izmijenjenim vijećem zagrebačkog Županijskog suda pošto je Vrhovni sud lani srušio nepravomoćnu presudu kojom je Sanader bio osuđen na devet godina zatvora i povrat nezakonito stečenih 15,27 milijuna kuna.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 39
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...
Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke