Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Fimi medija: Ivo Sanader svoju će obranu iznijeti u studenom

None Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Preko Fimi medije, vlasnice Nevenke Jurak, po tvrdnjama Uskoka, izvlačen je javni novac, a milijunima se punio i crni fond HDZ-a. Jurak je bolesna pa je nastavak suđenja odgođen

Zbog bolesti vlasnice marketinške tvrtke Fimi media Nevenke Jurak iznošenje obrane bivšeg premijera Ive Sanadera ponovno je odgođeno. Preko njezine tvrtke, po tvrdnjama Uskoka, izvlačen je novac iz javnih i državnih poduzeća i institucija, a milijunima se, između ostalog, punio i crni fond HDZ-a.

Suđenje bi se, prema najavama, trebalo nastaviti u studenome.

Podsjetimo, na prvom suđenju bivši premijer nepravomoćno je bio osuđen na devet godina zatvora. No Vrhovni sud ukinuo je presudu i vratio je na ponovno suđenje tijekom kojeg su ispitani svi svjedoci i provedeni predloženi dokazi. Ostale su još obrane optuženika, a prvi će biti Sanader koji odbacuje krivnju i tvrdi da je žrtva političkog postupka.

Komentari (25)
  • oslobodite ga ...skratite sramotu

    11. 9. 2018,   18:21
  • Da je u pitanju mali nestranački čovik već bi bija istrunija u zatvoru. ALI s obzirom da je stranački lopov triba suđenje odužiti i na kraju sve zaboraviti, a njemu dati naknadu zbog suđenja kao poštenom lopovu lopovske izdajničke partije.

    11. 9. 2018,   18:44
  • Sad je ona dežurni bolesnik? Kad će biti sljedeće ročište, onda će opet Sanader imati proljev, ili će ga bubati nogica. Naše pravosuđe je najjadnije na planeti, a takvu sprdačinu vjerovatno nitko nigdje nije gledao. Suđenje za Fimi mediju traje već godinama, a za nas koji nismo u politici, i nemamo Čedu i ekipu za odvjetnike, bilo bi gotovo za mjesec dana. Ova vlast, i ti sudci nikako da shvate da ovekve stvari tjeraju ljude iz ove države, i da su nam bankrot i izumiranje neizbježni. Klinci od 14-15 godina već raspravljaju gdje pobjeći nakon srednje škole, ostaju samo političari, uhljebi i lažni branitelji, jer njih nitko ne treba, niti su ikome korisni...

    11. 9. 2018,   19:40