Obavijesti

News

Komentari 32

'Kada premijer kaže da nema straha, stvarno to povjerujete'

'Kada premijer kaže da nema straha, stvarno to povjerujete'
4

Nastavljeno je suđenje u slučaju Fimi media. N. Jurak je u iskazu rekla da ju je počelo biti strah zbog izdavanja fiktivnih računa. Sanader joj je poručio da se ne boji

VIDEO

Rekla sam Barišiću da me uhvatila panika i da me počelo biti strah zbog izdavanja fiktivnih računa državnim tvrtkama. Tražila sam da to zaustavi. On mi je rekao kako će nekoga upozoriti. Kasnije je razgovarao sa Sanaderom i nakon tog razgovora mi je rekao kako se ne moram bojati ničega, rekla je u svojem iskazu Nevenka Jurak. 

- Kad vam sam premijer poruči da se nemate čega bojati, onda to znači da morate nastaviti ispostavljati takve račune - rekla je Jurak u iskazu koji su u utorak pročitali na zagrebačkom Županijskom sudu. 

Jurak: S Kalmetom sam dogovarala "Prometnu renesansu" 

Jurak je posvjedočila i o tome kako ju je Josip Sapunar, bivši član Uprave HAC-a jednom pitao da li Fimi media želi snimiti film za Ministarstvo prometa. Rekla je da želi te se nakon toga sastala s Božidarom Kalmetom i Zdravkom Livakovićem. Dogovorili su sinopsis za "Prometnu renesansu" no o cijeni nisu razgovarali. 2007. su napravili hrvatsku i englesku verziju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Problem je bio taj što taj film dugo nisu plaćali, ali su ga na kraju ipak platili. No mi smo poslali ugovor Ministarstvu, ali nam ga nikada nisu potpisali - rekle je Jurak. Dodala je kako su na tom filmu dobro zaradili jer su joj prethodno rekli, ne zna više tko, da može uvećati cijenu do određenog iznosa koji su oni onda poslali Ministarstvu i koji je Ministarstvo na kraju i platilo.

"SDP nije pronašao sponzore za Z1"

Jurak je rekla i kako ju je 2006. ili 2007. na sastanak pozvao Ratko Maček. Na sastanku su bili odvjetnik Lozica, Slobodan Ljubičić i Mladen Barišić.

- Rekli su mi da će televizija Z1 biti 50 % HDZ-ova i 50 % SDP-ova. Pitali su me da li želim da Fimi medija dobije ekskluzivna prava za oglašavanje. Pristala sam i potpisali smo ugovor. Zvala sam nekoliko tvrtki. Skupila sam skoro četiri milijuna kuna. Samo sam ja pronašla sponzore. SDP nije pronašao nikoga. Kasnije je ta suradnja prekinuta - rekla je Jurak.

Suđenje u slučaju Fimi media se nastavlja u ponedjeljak 14. svibnja. HDZ, Ivu Sanadera i ostale terete da su izvlačili novac iz državnih institucija i poduzeća i punili HDZ-ov "crni fond"

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!
SPEKTAKL

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!

Lani sam u ovo vrijeme bila doma u alkoholiziranom stanju. Ovo je veliki uspjeh za mene i moj mali tim velikih ljudi, rekla je Karabatić

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović
Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...
PREFERENCIJALNI GLASOVI

Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...

Preferencijalni glasovi su skinuli mandate Mostu, Domovinskom pokretu, PGS-u, ali otkrili i stranačke netrpeljivosti i pomrsili planove šefovima stranaka. Čačić i Glavašević ipak neće u Sabor