Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Fitness zvijezda u teretani pala na glavu pa ostala paralizirana

Marcelle Mancuso (23) iz Brazila pri padu je smrskala kralježak jer je usred trbušnjaka skliznula s klupe. Zaprimljena je u bolnicu gdje su joj vratne kralješke spojili vijcima i titanskom pločicom

Brazilska fitness zvijezda s Instagrama ostala je paralizirana od vrata na dolje nakon što je pala na glavu izvodeći obrnute trbušnjake u teretani, piše The Sun.

363804521 | Autor: Profimedia Foto: Profimedia

Marcelle Mancuso (23) pri padu je smrskala kralježak jer je usred trbušnjaka skliznula s klupe. Zaprimljena je u bolnicu gdje su joj liječnici vratne kralješke sa šest vijaka i titanskom pločicom 'spojili' s ostatkom kralježnice, uz upozorenje da bi do kraja života mogla ostati tetraplegičar.

363804508 | Autor: Profimedia Foto: Profimedia

Mjeseci terapije ipak su donijeli napredak - uspjela je pomicati nožne prste, a s vremenom i noge. Od teške nesreće u teretani prošle su dvije godine i Marcelle sada opet vježba. 

- Bio je to jedan običan dan. Legla sam na klupu na kojoj su mi noge bile u zraku i počela raditi trbušnjake. Trakom sam bila povezana s opremom, no puknula je, a moj osobni trener nije me uspio uhvatiti. Stražnjim dijelom glave udarila sam u pod i na licu mjesta ostala nepokretna. Dijagnosticirali su mi tetraplegiju - ispričala je.

Liječnici ju nisu mogli utješiti - bilo je prerano prognozirati hoće li se oporaviti ili će do kraja života ostati prikovana za krevet. 

363804527 | Autor: Profimedia Foto: Profimedia

- Bila sam odlučna i uporna tijekom terapije. Nisam se htjela predati i svakog dana sam davala sve od sebe. Postepeno sam ponovno počela pomicati udove. Nakon više mjeseci došla sam liječniku koji me operirao i zahvalila mu na svemu. Odgovorio mi je: 'Nemoj zahvaljivati meni, nego onome gore - ovo je njegovo djelo' - kaže Marcelle. 

Komentari (34)
  • Znači postoji "milijun" vježbi za trbuh u kojima se jednako kvalitetno i intezivno može pogoditi svaki trbušni mišić, ali svi lete na tu kosu klupu za trbušnjake i onda ju još toliko dignu u zrak da skoro okomito stoji.. i zapravo ništa s time ne postižu osim što opterećuju kralježnicu nepotrebno.. ili se dogodi ovakva pozdarija s kojom si skoro uništiš život

    21. 2. 2018,   21:47
  • Mogu misliti ako trbušnjake radi naopačke šta joj sve na pamet pada od poze kada se praši.

    21. 2. 2018,   22:00
  • Rekla ja da ne valja vjezbati

    21. 2. 2018,   22:22