Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Flego i Miletić traže sastanak s Plenkovićem o isplati plaća

None Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

U posljednjih nekoliko dana, naveli su župan i gradonačelnik, svjedočimo izrazito teškoj i neizdrživoj situaciji u Uljanik grupi, gdje su radnici zbog neisplate plaća za srpanj krenuli u opći štrajk

Istarski župan Valter Flego i gradonačelnik Pule Boris Miletić uputili su u petak molbu za hitnim sastankom s predsjednikom Vlade Andrejom Plenkovićem na temu aktualne situacije u Uljanik grupi, priopćeno je iz Istarske županije.

U posljednjih nekoliko dana, naveli su župan i gradonačelnik, svjedočimo izrazito teškoj i neizdrživoj situaciji u Uljanik grupi, gdje su radnici zbog neisplate plaća za srpanj krenuli u opći štrajk.

NEMA KRAJA AGONIJI Prosvjed: Radnicima Uljanika pridružio se velik broj Puljana

Također, Vladi Republike Hrvatske upućen je još jednom apel da problematiku Uljanika postavi kao jedan od svojih trenutnih prioriteta te poduzme sve potrebne mjere, zajedno s Upravom i strateškim partnerom Uljanika, u cilju pronalaženja rješenja za opstanak brodogradnje i očuvanje radnih mjesta u Uljanik Grupi, stoji u priopćenju objavljenom na internetskoj stranici Istarske županije.

Zagreb: Svečana akademija u hotelu Westin povodom Dana Hrvatske obrtničke komore HORVAT: 'Trenutno ne nude model kojim bi se osigurala isplata plaća'

Radnici pulskog brodogradilišta Uljanik i riječkog brodogradilišta 3. maj, koje je dio Uljanik grupe, već tri dana štrajkaju tražeći plaće za srpanj. Uljanikovim radnicima danas su se u prosvjednom mimohodu pridružili i brojni građani Pule, izražavajući svoje nezadovoljstvo i prema lokalnoj vlasti pred sjedištima županijske i gradske uprave. 

RADNICI ULJANIKA NA ČEKANJU Gotov sastanak o Uljaniku, ali još se ne zna kad će stići plaće

Štrajkaški odbori ta dva brodogradilišta odlučili da se radnici u ponedjeljak upute u Zagreb na Markov trg i ondje zatraže isplatu srpanjskih plaća, a pridružit će im se i predsjednik Uprave 3. maja Maksimilijan Percan.

Komentari (14)
  • Ovo mi stvarno nije jasno, Flego i Miletić traže i prozivaju Vladu (kakav smrdljivi bezobrazluk), ne bi li bilo bolje da sami uz pomoć Jakovčića (ids-a i sdp-a) riješe taj problem, baš oni su iz tog najviše profitirali. Vlada treba glatko odbiti svaku pomoć, da sam na mjestu premjera jasno bih stavio do znanja ......nikakva materijalna pomoć ne dolazi u obzir. Dragi radnici, ako trebate vješati, potražite one koji su vam najbliži i koji su vas bacili u blato......imate upravu i domaću politiku, jedino su oni krivi za vašu mizeriju!

    24. 8. 2018,   15:31
  • Dobro napiše neki dan korisnik grbavo drvo , dok MPT zapjeva u Pulskoj Areni biće i para . Bogarami isti se zaziva pjesmom sa drugih portala .

    24. 8. 2018,   15:21
  • Uljanik je privatna firma. Mileticu rjesavaj sam haha,ne gledaj Thompsona pa ces imati kada.

    24. 8. 2018,   15:21