Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Florence odsjekla cijeli grad: 'Svuda je voda, ne vraćajte se'

None Foto: JONATHAN DRAKE/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL 4

Grad Wilmington, u kojem je odrasla košarkaška legenda Michael Jordan, poznat je i po tome što se u njemu snimala serije Dawson's Creek...

Urgan Florence, koji još od četvrtka hara američkom istočnom obalom, od ostatka svijeta odsjekao je Wilmington, priobalni grad od 120.000 stanovnika u Sjevernoj Karolini. Sve prilazne ceste gradu su pod vodom, a dužnosnici su evakuirano stanovništvo upozorili da ni ne pomišlja na povratak.

Većina onih koji su ostali bore se vodom koja nadire na sve strane, a grad je i dalje uglavnom bez struje koja se vratila u tek nekoliko ulica u centru. Od sigurne smrti spašeno je 400 ljudi, ali te sreće nisu bili majka i njezin sedmogodišnji sin koje su prije dva dana pronašli mrtve.

Coast Guard members inspect the flood waters caused by Hurricane Florence in Lumberton. POPLAVE NAKON OLUJE 'Ako ćete ostati, recite obitelji jer ćete vjerojatno umrijeti'

- Grad je sada poput otoka, okružen je vodom. Želimo da se vratite kući, ali nemojte još dolaziti, preopasno je,  poručile su gradske vlasti.

Grad Wilmington, u kojem je odrasla košarkaška legenda Michael Jordan, poznat je i po snimanju serije Dawson's Creek. Jordan je, nakon vijesti o poplavama, počeo prikupljati financijsku pomoć za svoje sugrađane, javlja BBC.

Postoji opasnost od tornada

Uragan Florence dosad je u SAD-u odnio 17 života. Nacionalni centar za uragane (NHC) ukinuo je svoja upozorenja na oluju za Sjevernu i Južnu Karolinu, no objavio je da se očekuje prekomjerna količina padalina u obje savezne države. 

An abandoned car's hazard lights continue to flash as it sits submerged in a rising flood waters after Hurricane Florence struck in Wilmington, North Carolina OGROMNE ŠTETE Uragan Florence slabi, ali nosi i obilne kiše i velike poplave...

NHC je dodao kako postoji i opasnost od tornada, a da će vjetrovi u narednim danima oslabiti. Bez struje je i dalje oko 650.000 kućanstava i poslovnih prostora.
 

Komentari (43)
  • Interesantan red letenja ovih ''putničkih'' aviona koji prekriju nebo svojim tragovima. Dva tri dana u danu ima čak po 20-ak preleta . Neki čak lete u formaciji po tri kao da idu na isti aerodrom pa se utrkuju tko će prije doći. Onda prođe i po dva tri dana nema ni jednog leta. Pa onda opet par dana iskrižaju se tragovima pa se prepadnem da će se posudarati . Pa onda opet par dana niti jednog nema. Baš interesantan vozni red.

    17. 9. 2018,   10:02
  • Koga briga za Amere.. Jedino ljude ciji bliznji su tamo...

    17. 9. 2018,   10:10
  • Eto. Nije dosta taj uragan nek još i tornado mora dovršiti posao. Moramo biti sretni da još to nije došlo i do nas. Ali kak se klima mijenja, ne bude nam još dugo dobro.

    17. 9. 2018,   10:54