Obavijesti

News

Komentari 18

Florence donosi pravi kaos, a Filipine pustoši razorni tajfun

Florence donosi pravi kaos, a  Filipine pustoši razorni tajfun
8

Dok je Florence dolaskom na kopno iznad SAD-a oslabjela na razinu tropske oluje, Filipine pustoši razorni tajfun Mangkhut koji je najsnažnija oluja na planetu u ovoj godini

VIDEO

Najmanje petero ljudi, među kojima su žena i njena beba, poginulo je u Sjevernoj Karolini koju je pogodila Florence, uragan koji je oslabio na razinu tropske oluje dolaskom nad kopno. No i takva oluja istočnu obalu SAD-a potapa obilnim kišama, ruši drveća i domove. 

Najgore tek dolazi: Oluje će biti još razornije, a ovo su razlozi...
Najgore tek dolazi: Oluje će biti još razornije, a ovo su razlozi...

Žena i njena beba poginule su u gradu Wilmingtonu, nakon što im se na kuću srušilo stablo. Ozlijeđeni suprug poginule djevojke prebačen je u bolnicu u kojoj je ukupno troje ozlijeđenih u nevremenu. Hitne službe zbog srušenih stabala nisu stigle spasiti ženu koja je imala problema sa srcem, dok je četvrti muškarac poginuo dok je spajao agregat. Još je jedan muškarac poginuo dok je na razornom vjetru provjeravao svoje pse izvan kuće. 

Oluja koja se u noći na subotu pomicala prema unutrašnjosti zatočila je tisuće ljudi u svojim domovima i najavila dane uništavanja. Spora oluja tijekom vikenda bi mogla brojna područja u obje Karoline pogoditi i po nekoliko puta, prenosi CNN.

Najsnažnija oluja u 2018. 

Photo by LGU Gonzaga Cagayan from social media shows people inside an evacuation centre in preparation for Typhoon Mangkhut in Cagayan

I dok se Amerikanci muče s posljedicama koje za sobom ostavlja Florence, na Filipine se obrušio supertajfun Mangkhut koji donosi razorne vjetrove i obilne padaline, a spasilačke službe upozoravaju kako su milijuni ugroženi zbog rasta razina vodostaja i mogućih odrona. 

Prošao je kroz sjeverni dio otoka Luzon i iza sebe ostavio pustoš, mnoga područja pretvorio je u klizišta, čupao je krovove i rušio stabla, a nestalo je i struje. Poginula je jedna žena koju je snažni vjetar odbacio u more. To područje je dom za oko 10 milijuna ljudi, od kojih mnogi žive u slabim drvenim skloništima. Dok supertajfun nastavlja svoj put prema Hong Kongu, na Filipinima još procjenjuju štetu za koju već sad kažu kako je ogromna.

'Supertajfun' dolazi: Jači je od Florence, a pogodit će milijune
'Supertajfun' dolazi: Jači je od Florence, a pogodit će milijune

Mangkhut je najsnažnija oluja bilo gdje na svijetu u ovoj godini, a puhao je brzinama do 325 km/h prije nego je udario na kopno. Dolaskom iznad kopna, oslabio je na 270 km/h, gotovo duplo brže od Florence koja je isti dan pogodila Sjevernu Karolinu. 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa