Obavijesti

News

Komentari 0

VIDEO Najveći brod u povijesti Jadrolinije uplovio u Hrvatsku

VIDEO Najveći brod u povijesti Jadrolinije uplovio u Hrvatsku

Iz Jadrolinije navode da je brod "Dalmacija" u četvrtak prilikom dolaska u Hrvatsku pozdravio Jadroliniju, njezine djelatnike, Rijeku i Kvarner te je produžio prema brodogradilištu Viktor Lenac gdje će biti prilagođen vizualnom identitetu Jadrolinije

VIDEO

Brod "Dalmacija", najveći u povijesti flote Jadrolinije, koji će održavati međunarodnu liniju Dubrovnik – Bari, stigao je u Hrvatsku te će u brodogradilištu Viktor Lenac biti prilagođen vizualnom identitetu Jadrolinije, izvijestili su u četvrtak iz najvećeg domaćeg putničkog brodara.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Rijeka: Najveći brod u povijesti Jadrolinije uplovio u Viktor Lenac 01:13

Iz Jadrolinije navode da je brod "Dalmacija" u četvrtak prilikom dolaska u Hrvatsku pozdravio Jadroliniju, njezine djelatnike, Rijeku i Kvarner te je produžio prema brodogradilištu Viktor Lenac gdje će biti prilagođen vizualnom identitetu Jadrolinije.

Rijeka: Najve?i brod u povijesti Jadrolinije uplovio u Viktor Lenac

Ističu da je riječ o investiciji vrijednoj 18 milijuna eura, koja donosi novinu u međunarodnom pomorskom prometu te za Jadroliniju znači poboljšanje usluge na međunarodnim linijama s Italijom. Riječ je o brodu koji je donedavno nosio ime "Oslofjord", a izgrađen je 1993. u norveškom brodogradilištu Fosen Mekaniske Verksteder AS. Rekonstruiran je 2014. u STX-u u Finskoj prema projektu OSK designa, koji radi za vodeće svjetske brodarske kompanije.

Prosječna brzina mu je 17 čvorova, a kapacitet 1800 osoba i 350 automobila. Namijenjen je održavanju međunarodne linije Dubrovnik – Bari, a svojim karakteristikama omogućava promjenu koncepta linije u dnevnu liniju s deset putovanja tjedno u visokoj sezoni. Na osam paluba brod ima razne sadržaje, dva restorana, tri bara, grill bar, igraonicu za najmlađe, otvorene palube.

Rijeka: Najve?i brod u povijesti Jadrolinije uplovio u Viktor Lenac

Predsjednik Uprave Jadrolinije David Sopta kazao je da je Jadrolinija ponosna na ulaganje kojim se nastavlja kontinuitet obnove bijele flote i modernizacije poslovanja.

- Održavanje međunarodnih linija za Jadroliniju je duga tradicija. Još od vremena Jadrolinija cruises, pa do današnjih veza s Italijom, putnici nam se rado vraćaju. No, svejedno moramo razmišljati i o svojoj konkurentnosti na međunarodnom tržištu te se prilagođavati trendovima i potrebama putnika. Sigurni smo da brod 'Dalmacija' sa svim svojim sadržajima, kapacitetom i brzinom donosi osvježenje i promjenu koja će naići na veliko odobravanje naših putnika. Razvijamo tako sve aspekte poslovanja Jadrolinije i izgrađujemo bijelu flotu, na koju čitava država može biti ponosna - rekao je.

Rijeka: Najveći brod u povijesti Jadrolinije uplovio u Viktor Lenac

Iz Jadrolinije još ističu kako brod "Dalmacija" nastavlja dugu tradiciju međunarodnih linija, što govori i njegovo ime jer je "Dalmacija" bio i putnički brod izgrađen 1965., iz razdoblja Jadrolinija cruisesa te je povezivao Hrvatsku s lukama cijelog Mediterana.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...