Obavijesti

News

Komentari 18

Fotografija godine: Snimio ju je Pixsellov Robert Anić u Mlaci...

Fotografija godine: Snimio ju je Pixsellov Robert Anić u Mlaci...
2

U konkurenciji za najbolju novinsku fotografiju najviše ih je bilo sa SP-a i dočeka 'vatrenih' u Zagrebu, ali pobijedila je fotografija Pixsellovog fotoreportera Roberta Anića snimljena tijekom poplava

VIDEO

Povodom Svjetskog dana slobode medija 3. svibnja, u Novinarskom domu u Zagrebu Hrvatsko novinarsko društvo dodijelilo je nagrade za najbolje radove u 2018.

U konkurenciji za najbolju novinsku fotografiju najviše ih je bilo sa Svjetskog prvenstva u Rusiji i dočeka 'vatrenih' u Zagrebu, ali pobijedila je fotografija Pixsellovog fotoreportera Roberta Anića snimljena tijekom katastrofalnih poplava u Jasenovcu u mjestu Mlaka.

Fotoreporter PIXSELL-a Robert Anić dobitnik je nagrade za novinsku fotografiju za 2018.

- U mjestu u kojem žive većinom stariji ljudi koji su strepili za živote i imovinu i nisu znali gdje će dočekati iduće sate, oko ovog fotoreportera primijetilo je ženu čiji su izraz lica i stav, doslovce na vrhu nasipa, odražavali upravo svu tu neizvjesnost. Istovremeno, svjetlost koja se probija kroz oblake učinila je trenutak zabilježen na fotografiji tek malo manje dramatičnim - obrazloženje je HND-a za nagradu 'Nikša Antonini' koja se dodjeljuje za najbolju novinsku fotografiju 2018. godine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Reporter N1 televizije Hrvoje Krešić dobio je nagradu za novinara godine.

Nagradu 'Marija Jurić Zagorka' za pisano novinarstvo dobio je Mario Pušić za tekst "Ušli župnik, paroh i hodža u kafić", objavljen u Jutarnjem listu. Nagrada za radijsko novinarstvo dodijeljena je urednici i voditeljici emisije "Klasa optimist" Hrvatskog radija Ivi Črnjar Ivančan. Nagradu 'Marija Jurić Zagorka' za televizijsko novinarstvo dobio je reporter Ranko Stojanac za izvještavanje o krizi u brodogradilištima Uljanik i 3. maj.

Nagradu za snimateljski prilog na televiziji Žarko Kaić dobili su snimatelji dopisništva Hrvatske radiotelevizije u Šibeniku Goran Bunjevac i Milan Živković za svoj doprinos u reportaži "Samo je jedan Mrvica" prikazanoj u HTV-ovoj emisiji "Puls".

Nagradu 'Marija Jurić Zagorka' za internetsko novinarstvo i nagradu Jasna Babić za istraživačko novinarstvo dobili su Ilko Čimić i Oriana Ivković Novokmet za cjelokupni novinarski rad na razotkrivanju afere "Hotmail" i načina djelovanja "grupe Borg".

Nagradu 'Otokar Keršovani' za životno djelo za 2018. dobila je Sanja Modrić, donedavna komentatorica i pomoćnica glavnog urednika Novog lista i to, kako je istaknuto u obrazloženju nagrade, za njezinih dugih i uspješnih 40 godina novinarstva, u kojima je postojano i dosljedno  branila profesiju, ne podliježući trendovima niti lažnim autoritetima u vječnom propitivanju istine.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'
JOŠ JE NISU PRONAŠLI

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'

Djevojčicu od jučer traže stotine ljudi. Tu su volonteri, policija, potražni psi, Gorska služba spašavanja, rudari, helikopteri, termovizijske kamere...

Majka ostavila auto iza štale? Susjedi:  'Čuli smo dječji žamor... Jedno je dijete već bilo oteto'
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Susjedi: 'Čuli smo dječji žamor... Jedno je dijete već bilo oteto'

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...
Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu