Obavijesti

News

Komentari 2

'Fotografija u uniformi članova SAO Krajine mi je podmetnuta'

'Fotografija u uniformi članova SAO Krajine mi je podmetnuta'
1

Hrvatski časnički zbor grada Splita prozvao je Grčića da se nikada nije očitovao o fotografiji u uniformi pripadnika SAO Krajine, koju su prošle godine objavili neki mediji

VIDEO

Bivši ministar i potpredsjednik Vlade Branko Grčić rekao je u četvrtak, odgovarajući na prozivku Hrvatskoga časničkog zbora grada Splita da se "nikada nije očitovao o fotografiji u uniformi pripadnika SAO Krajine" koju su prošle godine objavili neki mediji, kako se jest očitovao i demantirao to više puta, te je ponovio da je fotografija podmetnuta jer je on od 1987. do 2012. neprekidno radio na Ekonomskom fakultetu u Splitu, što je taj fakultet i potvrdio. 

Hrvatski časnički zbor grada Splita priopćio je u četvrtak kako je od Državnog odvjetništva zatražio istragu protiv "Novosti" zbog "kaznenog djela širenja lažnih i uznemirujućih vijesti" jer je taj tjednik, glasilo Srpskoga narodnog vijeća, objavio fotografiju iz sredine 90-ih na kojoj je i današnji ministar kulture Zlatko Hasanbegović navodeći kako je kapa koju ima ustaška. Zbor pita kako to da se "Novosti" nikad nisu zapitale "zašto Milorad Pupovac odlazi u Beograd kod četničkog vojvode Nikolića ili zašto se ministar Branko Grčić nikad nije očitovao o fotografiji u uniformi pripadnika SAO Krajine". 

Grčić je danas rekao kako se, dok je bio član Vlade, lažima i podmetanjima više puta pokušavalo narušiti njegov ugled kao potpredsjednika Vlade i ministra, a vrhunac je, ističe, bila objava te podmetnute fotografije. 

"Svaki put sam to uredno demantirao, što činim i ovom prilikom, a zadnji put u travnju prošle godine te razne lažne navode demantirao je i Ekonomski fakultet u Splitu i potvrdio da sam cijeli radni vijek u kontinuitetu od 1987. proveo na toj instituciji, sve do ulaska u Vladu 2012. godine", istaknuo je Grčić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

"Držim da se u svim tim slučajevima podmetanja radilo isključivo o dnevnopolitičkim obračunima, a osobno ne vidim nijednog razloga za spominjanje mog imena u kontekstu rasprave o aktualnom ministru kulture u hrvatskoj Vladi", navodi Grčić u pisanoj izjavi dostavljenoj Hini. 

U očitovanju Ekonomskog fakulteta iz travnja 2015. opovrgavaju se medijski napisi po kojima je Grčić tijekom Domovinskog rata boravio u Beogradu ili na barikadama SAO Krajine.

"Kako se ovdje ne radi samo o napadu na prof. Branka Grčića, već i o napadu na Ekonomski fakultet kao instituciju, dužan sam, u cilju otklanjanja bilo kakve sumnje da bi Ekonomski fakultet dopustio takvo ponašanje, objaviti činjenice i svjedočenja koja će zaustaviti neutemeljene priče i podmetanja", navodi se u tadašnjem priopćenju dekana splitskog Ekonomskog fakulteta Željka Garače. 

U očitovanju se podsjeća kako je prof. Grčić na Ekonomskom fakultetu u Splitu imao neprekinuti ugovor o radu od 10. prosinca 1987. do 16. siječnja 2012., te da je iz zapisnika Znanstveno-nastavnog vijeća tog fakulteta razvidno da je prof. Grčić u to vrijeme redovito bio nazočan, da je redovito obavljao i sve druge aktivnosti, a iz platnih lista razvidno je da je cijelo vrijeme primao plaću na tom splitskom fakultetu. 

Dekan Garača također je istaknuo kako je obavio razgovore s više profesora Ekonomskog fakulteta u Splitu, koji su mu posvjedočili kako je prof. Grčić na fakultetu redovito ispunjavao sve svoje obveze, te da su potpuna neistina medijski napisi o njemu kao navodnom "pripadniku SAO Krajine." 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!
TRAGEDIJA

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!

Albanki Klevisi Ymeri (29) određen je jednomjesečni istražni zatvor
Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje